Eds Allé

Gräsmatta i förgrunden, lokalgata och ett flerbostadshus i vitt, gult, grönt och vitt i vinkel

I de västra delarna av Upplands Väsby intill Prästgårdsmarken och Edssjön håller en helt ny stadsdel på att växa fram. Nya bostäder i blandade upplåtelseformer byggs av flera olika aktörer. Omkring 800 hushåll kommer att bo i Eds Allé i småhus, radhus och flerfamiljshus när det är färdigt.

Väsbyhems del i Eds Allé består av cirka 380 bostäder i flerfamiljshus och radhus utmed Mälarvägen och Älvsundavägen. Den första etappen med 219 bostäder blev klara under 2020. Byggstart för etapp två med cirka 160 bostäder sker under mars 2023 med planerad inflyttning 2025/2026.

I området Eds Allé finns närheten till en fantastisk natur vid Edssjön och Runbyskogen samtidigt som utmärkta kommunikationer gör det enkelt att ta sig till både Stockholm, Arlanda och Uppsala. Området har blandad bebyggelse bestående av flervåningshus, småhus och radhus. Bostäderna ligger runt gårdar som är avsedda för gemenskap, umgänge och lek. 

Eds Allé etapp 2 - ett modernt boende i klassisk stil

Två bostadskvarter med 158 hyreslägenheter i storlekarna 1-6 rum och kök byggs i nästa etapp i Eds Allé. Byggstart sker under våren 2023 och inflyttning planeras till 2025/2026. Varje kvarter består av tre flerfamiljshus med tillhörande parkeringsgarage och innergård. Gårdarna ingår i en gemensamhetsanläggning med intilliggande bostadsrättsföreningar.

De nya kvarteren längs med Mälarvägen utformas i klassisk stil. Bland annat har fönster, takkupor och entréer designats med inspiration av äldre byggnadsstilar. Husen byggs med putsade fasader i varierande färger och plåtinklädda tak i olika former. Visionen är att efterlikna 1920-talets arkitektur.

Arkitekt: HMXW.

Gräsmatta och gångväg i förgrunden med en innergård och ett flerbostadshus i grönt, gult och vitt i vinkel

Byggnader i klassisk stil från gårdssidan i första delen av etapp 2 

Rökfritt i all nyproduktion

Under 2019 har Väsbyhems styrelse fattat beslut om att införa rökfritt i all nyproduktion av bostäder. Det kommer inte vara tillåtet att röka i lägenheterna, på balkong/uteplats, i gemensamma utrymmen eller i direkt anslutning till fastigheten. I Eds Allé kommer därför alla lägenheter från etapp 2 att bli helt rökfria.

3D-visualisering och planlösningar

Bostadsområde med flerbostadshus och radhus i olika färger ur ett fågelperspektiv.

Översikt med 3D-visualisering och bofaktablad med planlösningar

I översikten kan du titta på nya husen som byggs i den andra etappen av Eds Allé så att du ser hur de ligger i området. Du ser också var någonstans i husen de olika lägenheterna ligger, du kan titta på lägenheternas planlösningar på bofaktabladen för att få en känsla hur lägenheterna ser ut invändigt när du tittar på de framtagna exempelbilderna och 3D-visualiseringen.

OBS! Bilderna och 3D-visualiseringen används som exempel för att ge en känsla av hur lägenheterna kan se ut invändigt.

Uthyrningen planeras starta under våren 2025

Under våren 2025 planeras uthyrningen av de nya lägenheterna i Eds Allé att starta. Håll utkik på vår hemsida under Lediga lägenheter. Inflyttning sker under 2025-2026.

Kök i vitt med ekparkettgolv inrett med vita möbler och köksskåp.

Exempelbild som visar hur köket kan se ut.

Vardagsrum i vitt med ekparkettgolv inrett med grå soffa, vitt bord, fåtölj och grå puff.

Exempelbild som visar hur ett vardagsrum kan se ut.

 

Sovrum med vita väggar, ekparkettgolv, öppen dörr mot kök. Sovrummet inrett med dubbelsäng i grått, tavla och vit taklampa.

Exempelbild som visar hur ett sovrum kan se ut.

Badrum med grå klinker på golv, vitt kakel på väggar, duschväggar i glas, vit toalettstol och handfat, vita överskåp och bänkskiva med tvättmaskin och torktumlare under.

Exempelbild som visar hur ett badrum kan se ut.

 

Eds Allé första etappen är klar

Den första etappen med bostäder på Mälarvägen 51-59, 63, 65-69 samt Älvsundavägen 5 och 9-57 är inflyttade och klara mellan december 2018-maj 2020. I den första etappen av Eds Allé har vi byggt radhus, flerfamiljshus i fyra våningar med entréterass och flerfamiljshus av stadskaraktär i fyra våningar.

Snabba fakta

Adress: Mälarvägen/Älvsundavägen
Byggstart: Första etappen september 2016 och andra etappen våren 2023
Inflyttning: Första etappen 2018-2020 och andra etappen 2025-2026

Husen

Antal lägenheter: Första etappen 194 lägenheter och 25 radhus. Andra etappen 158 lägenheter.
Antal lokaler: 5 lokaler varav 2 för restaurangverksamhet
Antal våningar: Flerfamiljshus 4 våningar med hiss. Radhus 2 våningar.
Storlekar: Första etappen flerfamiljshus 1-5 rok, 35-105 kvm och radhus 5 rok 100 kvm + förråd och carport. Andra etappen flerfamiljshus 1-6 rok 36-122 kvm.

Området

Avstånd till centrum: 2,4 km
Avstånd till pendeltågstation: 1,5 km


Anmäl intresse för att få nyhetsbrev

När du anmält intresse för Eds Allé får du nyhetsbrev via e-post med information om Eds Allé, till exempel information om när vår uthyrning av lägenheterna påbörjas. Vill du inte längre få information om Eds Allé tar du bort din anmälan.

För att kunna anmäla intresse för att få nyhetsbrev om Eds Allé behöver du först ställa dig i vår bostadskö. Detta gör du genom att Registrera dig.

 

På gång i Eds Allé

Grundläggningsarbeten pågår fram till sommaren 2024 och arbetet med husresning pågår för fullt. Några av husen har fått färdiga vindsplan som kompletteras med tak och fasad. Inom kort påbörjas invändiga arbeten.

Pressmeddelanden och nyheter

Väsbyhem utökar solcellsbeståndet i Väsby

Byggstart för kommande etapp av Eds Allé

Väsbyhem välkomnar 75 nya hushåll till Eds Allé

Gröna lån bidrar till en hållbar framtid

Väsbyhem storsatsar på bostäder i Eds Allé

Vill du veta mer om Eds Allé och andra nyproduktionsprojekt i Upplands Väsby?

I området väster om Ägget och Prästgårdsmarken byggs småhus och flerbostadshus. Totalt byggs cirka 800 bostäder i olika etapper. 

Mer information om planerad nyproduktion av bostäder i Upplands Väsby finns på Upplands Väsby kommuns hemsida


Väsbyhem har flera nyproduktionsprojekt på gång för närvarande. Du hittar mer information om våra nyproduktionsprojekt under Nyproduktion.