Messingen

Bildtext saknas

Messingen är ett bostadsområde som håller på att växa fram i det gamla fabriksområdet vid pendeltågstationen i Upplands Väsby. Här bor man så centralt det går, med bara någon minuts promenad till pendeltåg och bussar samtidigt som man bor på bara några minuters promenad från Väsby Centrum.

I huset i Messingen finns förutom vanliga lägenheter även 36 mindre lägenheter om 1 rum och kokvrå, de flesta på 25 kvm och några på 30 kvm, som riktar sig mot ungdomar. 

Boendeformer

I området finns vanliga lägenheter samt lägenheter med boendeformerna Studentboende och Ungdomsboende.

Kommunikationer

Med pendeltåg från Upplands Väsby station tar det cirka 30 minuter att nå både Stockholm City och centrala Uppsala. Till Arlanda flygplats tar det 8 minuter med pendeltåget mot Uppsala. Den lokala kollektivtrafiken med bussar är väl utbyggd och de flesta busslinjerna utgår från Upplands Väsby station.

Messingen ligger på nära gångavstånd till Upplands Väsby pendeltågsstation.

 

Tidtabeller och information om kollektivtrafiken hos SL.

För den som åker bil ligger Upplands Väsby bra till genom närheten till både E4 och E18.

Förskola och skola

Information om barnomsorg, förskola, skola, gymnasium och fritidshem finns på Upplands Väsby kommuns hemsida.

Service

Genom sitt centrala läge har man i Messingen nära tillgång till de butiker och restauranger som ligger längs med Centralvägen samtidigt som man når Väsby Centrum genom bara några minuters promenad. I Väsby Centrum finns det ett brett utbud av butiker, restauranger, apotek samt även vårdcentral och tandläkare.

Adresser och hustyper

Centralvägen 4 A, C, E och Upplysningens väg 9, 11 och 13 omsluter en innergård. Flerbostadshus i fem våningar med hiss. Parkeringsgarage finns under huset.

Flerbostadshus i vitt och tegel i vinkel mot en gatukorsning med ett högre hus i bakgrunden

Centralvägen 4 från korsningen Centralvägen/Optimusvägen

Flerbostadshus i vitt med gång- och gatuväg i förgrunden

Upplysningens väg 9-13