Dragonvägen

Tre åttavåningars flerbostadshus i blått invid en park.

De blå husen i bostadsområdet Dragonvägen ligger i centrala Upplands Väsby i direkt anslutning till Väsby Centrum. Lägenheterna är ljusa och bra planerade, de flesta med stora balkonger som ligger vända mot söder. Hiss finns i samtliga hus.

I området finns förutom våra vanliga lägenheter även lägenheter med boendeformerna Seniorboende 55+, Senior/Trygghetsboende 60+, Allergiboende och Ungdomsboende

Seniorboende 55+ finns i de fyra husen som ligger närmast Väsby Centrum tillsammans med Allergiboende i två trapphus.

Våra lägenheter med boendeformen Senior/Trygghetsboende 60+ för dig som fyllt 60 år ligger på Dragonvägen 88-90 invid Centrum. Huset är sammanbyggt med centrumbyggnaden och vårdcentralen vilket gör att man enkelt kan ta sig till dessa inomhus. Dessa lägenheter är bland annat utrustade med egen tvättmaskin/torktumlare och ett trygghetspaket bestående av en panel vid ytterdörren som uppmärksammar om man skulle ha glömt till exempel spisen eller kaffebryggaren på.

I området finns en stortvättstuga med automatdoserande tvättmaskiner som servar lägenheterna i området. Bokning kan ske i tvättstugan, på Mina sidor eller genom en app. Debiteringen för tvätten sker via hyresavin.

Boendeformer

  • Vanliga lägenheter samt några lägenheter med boendeformen Ungdomsboende finns på Dragonvägen 2-40.
  • Lägenheter med boendeformen Allergiboende finns på Blå gatan 36-38.
  • Lägenheter med boendeformen Seniorboende 55+ finns på Blå gatan 30-34, Drabantgatan 40-48, 41-49 och Himmelsgränd 6-14.
  • Lägenheter med boendeformen Senior/Trygghetsboende 60+ finns på Dragonvägen 88-90.

Bilpooler

Väsbyhem erbjuder tillgång till bilpool på olika platser i Upplands Väsby. Mer information om bilpoolerna och var de finns

Kommunikationer

Med pendeltåg från Upplands Väsby station tar det cirka 30 minuter att nå både Stockholm City och centrala Uppsala. Till Arlanda flygplats tar det 8 minuter med pendeltåget mot Uppsala. Den lokala kollektivtrafiken med bussar är väl utbyggd och de flesta busslinjerna utgår från Upplands Väsby station.

Med buss tar det bara cirka 5 minuter till Upplands Väsby station.

Tidtabeller och information om kollektivtrafiken hos SL.

För den som åker bil ligger Upplands Väsby bra till genom närheten till både E4 och E18.

Barnomsorg, förskola och skola

Information om barnomsorg, förskola, skola, gymnasium och fritidshem finns på Upplands Väsby kommuns hemsida.

Service

Genom sitt centrala läge har man nära tillgång till Väsby Centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger, apotek samt vårdcentral, tandläkare och sjukgymnastik.

Adresser och hustyper

Adresserna är Dragonvägen 2-40 och 88-90, Blå gatan 30-38, Drabantgatan 40-49 och Himmelsgränd 6-14. Hustyperna är sju- eller åttavånings flerbostadshus med hiss.

Dragonvägens förnyelse

Husen med adresserna Dragonvägen 2-10 samt Dragonvägen 12-20 har renoverats under åren 2014-2016. Alla funktioner i husen har förnyats, så att boendet nästintill känns nyproducerat.

Renoveringen av Dragonvägen fortsätter

Med planerad start 2023 fortsätter förnyelsen av resterande hus på Dragonvägen 22-40, Blå gatan 30-38, Drabantgatan 40-49 och Himmelsgränd 6-14. Mer information om den planerade renoveringen och en preliminär tidplan.

 

Husfasad i olika blå nyanser sett från gatunivå med entréer och en plattsatt gångyta
Dragonvägen 12-20 som tillsammans med Dragonvägen 2-10 renoverats under 2014-2016.

Åttavåningars flerbostadshus i vitt och blått.
Dragonvägen 2-10 som renoverats under 2014-2016.

Grönyta med träd framför flera höga flerfamiljshus i blått

Drabantgatan och Himmelsgränd invid Blå Parken.

Ljusblått åttavåningars flerbostadshus med en lägre byggnad framför.
Dragonvägen 88-90 Senior/Trygghetsboende 60+ i den höga byggnaden.

 

Mer information

Upplands Väsby kommun SL Upplands lokaltrafik