Betala hyran

Det är viktigt att du betalar din hyra i tid. Hyran ska betalas i förskott, senast den sista vardagen i månaden innan. Det innebär att hyran för t ex april ska vara betald senast den sista mars.

Du kan välja mellan att betala hyran på den hyresavi som Väsbyhem skickar ut per post varje månad omkring den 12:e eller så kan du välja att betala din hyra via autogiro eller e-faktura.

Min hyresavi saknas

Om du loggar in på Mina sidor kan du se dina hyresavier (som pdf) och information om dina betalningar under Min hyra.

Om du behöver en ny hyresavi är du också välkommen att kontakta vårt Kundcenter på telefon 08-590 980 00 så skickar vi en ny hyresavi till dig.

Via internet

Om du betalar via internet måste du ha ett OCR-nummer. Om du loggar in på Mina sidor kan du se OCR-numret under Min hyra. Du kan naturligtvis också ringa till oss på tel 08-590 980 00.

Vems ansvar?

Det är alltid hyresgästens ansvar att kontrollera att hyran är betald i tid oavsett vilket betalningssätt man använder.

Om du har problem med att betala hyran

Om du som hyresgäst betalar hyran sent kommer du att få ett inkassokrav med en extra avgift. Om du upprepade gånger inbetalar hyran sent eller inte alls riskerar du dessutom att ditt hyreskontrakt sägs upp. Det är därför viktigt att alltid betala hyran i tid.

Om du skulle vara sen med hyran bör du höra av dig till oss så snabbt som möjligt för att diskutera situationen, detta innebär dock inte att eventuella räntor och avgifter tas bort.

Det är också bra att kontakta sociala myndigheter eller konsumentvägledningen för att få hjälp.

PlusGiro 82 15 04-8

OCR-nummer hittar du under Mina sidor