Byta bostad

Om dina behov av bostad ändras kan du kanske hitta en ny bostad bland våra Lediga lägenheter eller genom Bostadsbytet.

Vid byte av lägenhet får man börja om i bostadskön oavsett man söker en lägenhet bland våra lediga lägenheter eller man byter lägenhet genom bostadsbyte.

Lediga lägenheter

Du kan söka en ny lägenhet på vår hemsida bland våra lediga lägenheter. Tänk på att du som regel har 3 månaders uppsägningstid på din nuvarande lägenhet. Om du har bott mer än 4 år i din nuvarande lägenhet kortar Väsbyhem ned din uppsägning så att du får maximalt 1 månads överlappning (gäller inte om du söker BoDirekt).

Bostadsbyte genom direktbyte

Du kan själv hitta någon att byta bostad med, antingen någon som bor hos Väsbyhem eller någon som bor någon annanstans, detta kallar vi för direktbyte. Du som bor hos oss kan, efter inloggning, annonsera på vår hemsida under Bostadsbyte.
När du hittat någon att byta med ska ni tillsammans lämna in en bytesansökan till oss. Tänk på att det är minst två månaders handläggningstid vid byten och under juni, juli, augusti samt december tre månader.

Att tänka på vid bostadsbyte

Även vid ett direktbyte ska Väsbyhem göra en avflyttningsbesiktning och samma regler för skador gäller.

Den som vill byta till en dyrare lägenhet eller kommer från annan fastighetsägare ska lämna inkomstuppgifter tillsammans med bytesansökan.

Garage- eller p-plats sägs upp i samband med bytet, man kan få byta likvärdiga parkeringsobjekt med varandra, men om t ex en har ett garage och den andra en parkeringsplats så räknas dessa inte som likvärdiga.

OBS! Läs igenom blanketten Ansökan om bostadsbyte innan du fyller i den. Ansökan måste innehålla samtliga efterfrågade uppgifter. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Blankett för utskrift

> Bostadsbyte