Väsbyhems stortvättstugor

Våra stortvättstugor finns på Hasselgatan 49 A och Dragonvägen 42. 

Bokning

Som hyresgäst i ett område med stortvättstuga kan du enkelt boka tvättider via Mina sidor på vår hemsida. Det går naturligtvis också bra att boka tvättid på plats i tvättstugan med taggen. Du kan boka tid i den tvättstuga som ligger i ditt område.

Varje tvättillfälle registreras med taggen och debitering sker via hyresavin.

Det är viktigt att komma ihåg att taggen är en värdehandling och inte ska lånas ut till annan än den som har behörighet att tvätta. Kostnaden debiteras kontraktsinnehavaren av taggen när den används, oberoende av vem som använder tvättmaskinen.

Kostnad

12 kronor för en 6 kg maskin och 24 kronor för en 12 kg maskin inklusive tvättmedel och sköljmedel. Torktumlare eller torkskåp startas med taggen och ingår i priset.

Fribelopp

Varje månad får du ett fribelopp på 24 kronor som kan utnyttjas under månaden. Om beloppet inte utnyttjas under månaden är det förbrukat och ett nytt fribelopp förs på för den nya månaden.

Debitering

Debitering sker via hyresavin för varje påbörjad tvättmaskin. Sen avbokning debiteras inte, inte heller outnyttjat tvättpass. Om en bokad maskin inte startas inom 30 minuter är den fri att nyttjas av annan hyresgäst. Detta gäller även ett icke påbörjat tvättpass.

Tvättpass

I tvättstugan gäller 3 maskiner per pass. En positiv effekt av de nya maskinerna är att tvättiden förkortas då de har effektivare tvättprogram.

Dosering

Maskinerna i tvättstugorna är självdoserande och anpassar rätt mängd tvättmedel och sköljmedel efter hur mycket tvätt som finns i maskinen. Det är mycket vanligt att överdosering sker av tvättmedel och det sliter hårt på såväl maskinerna som miljön. Både tvättmedlet och sköljmedlet är miljövänligt och allergitestat så det ska passa de allra flesta av våra kunder. Har du orsak att använda eget tvättmedel går det bra genom att avaktivera självdoseringen. Då tillsätts varken tvättmedel eller sköljmedel.

När tvätten har lagts i maskinen och luckan stängts startar ett förprogram med centrifugering. Maskinen känner av hur mycket som är ilagt och doserar sedan rätt mängd. Därefter går tvättprogrammet igång.

Torktumlare och torkskåp

Även torktumlarna och torkskåpen behöver bokas före användning.  Du bokar via tavlan i tvättstugan när din tvättmaskin är klar. Det är gratis för dig som tvättat i tvättstugan.

 

Öppettider

Dragonvägen 42
måndag-fredag 7.00-22.00
lördag-söndag 9.00-22.00

Hasselgatan 49 A
måndag-fredag 7.00-22.00
lördag-söndag 9.00-22.00