Nycklar och taggar

Du kvitterar ut nycklar och taggar till bostaden när du flyttar in. Till vissa bostäder ingår även nycklar till tillhållarlås, så kallat polislås eller överlås. 

För att öka säkerheten och tryggheten för dig som hyresgäst används tagg för att öppna entréporten. Det innebär att porten är låst dygnet runt och att vi installerat en porttelefon. Porttelefonen sitter vid entrén. Det är på den dina besökare ringer upp dig för att bli insläppta.

Mer information om hur porttelefonen fungerar

Var rädd om dina nycklar

Det är viktigt att du kan lämna tillbaka alla nycklar och taggar du har kvitterat ut när du flyttar. Om nycklar saknas eller lämnas in för sent debiteras du kostnaden för byte av låscylinder, var därför rädd om dina nycklar.

Så här fungerar taggen

Håll taggen mot läsaren vid entréporten för att öppna porten. Grön lampa tänds och låset öppnas. Om röd lampa tänds fungerar inte taggen till porten.

Tagg används även för att komma in i tvättstugor, källsorteringsrum samt till vinds- och källarförråd. Behörigheten för dessa utrymmen kan ofta finnas på bara en av taggarna eller på en helt egen tagg.

Behöver du fler nycklar eller taggar?

Om du behöver fler nycklar eller taggar kontaktar du vårt Kundcenter genom e-post post@vasbyhem.se.

  • Kostnaden för en extra nyckel beror på vilken låscylinder det är.
  • Kostnaden för en ny tagg är 150 kronor.

Anmäl direkt om du tappat en tagg

Om du skulle tappa en tagg, hör av dig på en gång till vårt Kundcenter så att vi kan spärra den.

Så här fungerar nyckeltuben i dörren till din lägenhet

I din lägenhetsdörr finns en nyckeltub. Nyckeltuben gör att du slipper vara hemma för att öppna dörren när vi eller vår entreprenör behöver utföra servicearbeten i din lägenhet.

  • När vi eller vår entreprenör behöver tillträde till din lägenhet informeras du om anledning och tidpunkt.
  • Om du inte kan vara hemma, lägger du en nyckel till din lägenhetsdörr i nyckeltuben. Tänk på att helst bara lägga dit den nyckel som behövs för att öppna lägenhetsdörren. Blir det för trångt i nyckeltuben får vi inte ut nyckeln genom tuben.
  • Kom ihåg att aldrig låsa eventuellt tillhållarlås/överlås när du lagt nyckel i tuben.
  • Utifrån kan ingen se om det finns en nyckel i tuben eller inte.
  • Vi eller vår entreprenör öppnar nyckeltuben, med en för fastigheten speciell tubnyckel, och tar ut lägenhetsnyckeln. När arbetet är färdigt, låser vi/vår entreprenör lägenhetsdörren och den lånade nyckeln läggs tillbaka i nyckeltuben.
  • När servicearbetet är klart tar du bort nyckeln ur nyckeltuben.