Sigma

Lekpark, bänkar, gräsmatta och buskar framför ett flerbostadshus i vitt och grått

Sigma ligger strax intill de centrala delarna i Väsby. Området består till största delen av trevåningshus byggda på 1960-talet som under åren 2010-2013 genomgått en total förnyelse genom ombyggnad. I samband med förnyelsen har nyproduktion av lägenheter skett genom påbyggnad av två våningplan på ett befintligt hus samt nyproduktion av fem hus. Ökad tillgänglighet har skapats genom att hissar installerats i påbyggnadshuset samt att de nyproducerade husen har hiss.

Området har stora bilfria innergårdar med gott om grönskande ytor och lekplatser. Området kallas för Sigma eller Apoteksskogen och har fått namn efter det legendariska Hammarby Apotek som ligger i närheten.

Sigma illustration från gata
Skiss som visar nyproduktion 2015/2016 i Sigma 

Boendeformer i området

I området finns vanliga lägenheter och lägenheter med boendeformen Ungdomsboende.

Bilpool i närområdet

Som boende i Sigma har du tillgång till bilpool i närområdet. Du kan på så sätt slippa alla kostnader för att äga en egen bil och i stället enkelt hyra en bil bara när du behöver. Din närmaste bilpool ligger vid Sigma Centrum, Hammarbyvägen 16.

Mer information om våra bilpooler och hur det fungerar.

Kommunikationer

Med pendeltåg från Upplands Väsby station tar det cirka 30 minuter att nå både Stockholm City och centrala Uppsala. Till Arlanda flygplats tar det 8 minuter med pendeltåget mot Uppsala. Den lokala kollektivtrafiken med bussar är väl utbyggd och de flesta busslinjerna utgår från Upplands Väsby station.

Med buss tar det cirka 10 minuter till Upplands Väsby station.

Tidtabeller och information om kollektivtrafiken hos SL.

För den som åker bil ligger Upplands Väsby bra till genom närheten till både E4 och E18.

Förskola och skola

Information om barnomsorg, förskola, skola, gymnasium och fritidshem finns på Upplands Väsby kommuns hemsida.

Service

I Sigma Centrum som ligger i området finns bland annat matvarubutik, frisör, skräddare, kiosk och restaurang. Väsby Centrum nås genom ca 15 minuters promenad eller ca 10 minuter med buss och här finns ett brett utbud av butiker och restauranger.

Adresser och hustyper

Adresserna i området är Hammarbyvägen och Hjortvägen. Hustyperna är trevåningshus, femvåningshus samt ett sjuvåningshus sammanbyggt med Sigma Centrum. Vissa av husen har hiss.

Lekplats med klätterställning och klättervägg framför ett vitt flerbostadshus.

Tillgänglighetsanpassad lekplats finns i området.

 

 

 

 

 

Mer information

Upplands lokaltrafik Upplands Väsby kommun SL