Så här söker du bostad

Registrera dig i vår bostadskö

För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du först registrera dig i vår bostadskö.

Du som är folkbokförd i Upplands Väsby kommun kan registrera dig i vår bostadskö från att du fyllt 16 år. Annars kan du registrera dig från 18 års ålder. Du ska ha fyllt 18 år för att kunna söka bostad. 

Om kötider och köpoäng

Hur lång kötid det krävs för att få ett hyresavtal på en ledig lägenhet kan variera mellan olika lägenheter och områden. Din kötid/köpoäng börjar räknas från den dag du ställt dig i bostadskön med 1 poäng per dag.

Om du redan hyr en lägenhet hos oss och registrerar en intresseanmälan i vår bostadskö räknas din kötid/köpoäng från det datum ditt nuvarande hyresavtal gäller.

När du söker en ledig lägenhet visas köpoängen för den har högst köpoäng som har anmält intresse på den aktuella lägenheten.

Så behåller du din köpoäng

För att behålla din kötid/köpoäng behöver du logga in på Mina sidor minst en gång per år inom 12 månader.

Lediga lägenheter

Våra lediga lägenheter publiceras på vår hemsida under Lediga lägenheter varje vecka från tisdag till måndag. Under den tiden kan du som är registrerad som bostadssökande hos oss anmäla intresse.

Bolotto med snabb inflyttning

Vissa lägenheter med snabb inflyttning publiceras på måndagar och torsdagar genom Bolotto. Vid Bolotto är det slumpen som avgör - inte köpoängen.

Lägenheter som hyrs ut genom Bolotto ligger på hemsidan under 24 timmar och under den tiden kan du anmäla intresse. Därefter slumpar systemet fram turordningen bland de som anmält intresse.

Om du anmäler dig på en lägenhet som hyrs ut genom Bolotto måste du:

  • vara nåbar på de telefonnummer du angivit. Annars går vi vidare till nästa person.
  • kunna uppvisa dina inkomstuppgifter inom 24 timmar

Anmäl intresse på lägenheter

Det är du själv som är aktiv och anmäler intresse på lediga lägenheter som du är intresserad av.

När du anmält intresse på en ledig lägenhet kan du själv bevaka om du fått något erbjudande om visning eller se om lägenheten gått till någon annan sökande på Mina sidor.

Få prenumerationsmail på lediga lägenheter

Det är möjligt att få ett prenumerationsmail varje gång vi lägger ut en ledig lägenhet bland veckans lägenheter på tisdagar. Du fyller i detta under önskemål när du registrerar en intresseanmälan för lägenhet i vår bostadskö.

Svara på erbjudande

Om du får ett erbjudande om visning är det viktigt att du tittar på lägenheten och svarar på erbjudandet. Du svarar på erbjudandet på Mina sidor.

Det viktigt att du tackar JA eller NEJ till erbjudandet. Om du inte svarar på erbjudandet med JA eller NEJ kommer du efter tre erbjudanden utan JA- eller NEJ-svar att spärras från att kunna anmäla intresse på lediga lägenheter under sex månaders tid.

Om du tackar NEJ mer än 10 gånger under 12 månaders tid spärras du från att kunna anmäla intresse på lediga lägenheter under sex månaders tid.

Hyresavtal

Om du tackar ja till erbjudandet och är den som har längst kötid kommer vi att ta kontakt med dig. För att få hyresavtal på lägenheten ska du uppfylla de krav vi har i våra uthyrningsregler.

Vi kommer att begära in dina inkomstuppgifter, till exempel ett arbetsgivarintyg, så se gärna till att ha detta förberett. Du ska kunna visa upp aktuella inkomstunderlag inom 48 timmar, i annat fall går erbjudandet vidare till nästa sökande.

Intyg och underlag kan laddas upp på Mina sidor.

Alla lägenheter förmedlas enligt våra uthyrningsregler.

 

 

Logga in en gång per år

Kom ihåg att logga in på Mina sidor minst en gång per år inom 12 månader för att behålla din kötid.

Logga in på Mina sidor

Uppdatera kontaktuppgifter

Uppdatera dina adress- och kontaktuppgifter om du flyttar, byter telefonnummer eller e-postadress. 

Uppdatera kontaktuppgifterna i Min profil