Områden

Våra bostadsområden finns runt om i Upplands Väsby kommun. Vissa ligger mer centralt i stadsmiljö och andra med större närhet till naturen. Det finns bostäder i olika storlekar, från den lilla lägenheten på ett rum och kokvrå upp till den stora lägenheten på sex rum och kök. Radhus med egen tomt och lägenheter i flerbostadshus. Vi erbjuder flera olika boendeformer för att göra det enklare att hitta en bostad som passar just dig.

Här hittar du mer information om våra olika bostadsområden och var de ligger.

1 Solbergsvägen 42_43

Brunnby Park

Bostadsområdet Brunnby Park ligger på Solbergsvägen i kommunens nordöstra delar. Ett naturnära område med blandad bebyggelse.

Läs mer om Brunnby Park

Flerbostadshus med balkonger i olika blå nyanser med ett träd och en gångväg i förgrunden

Dragonvägen

De blå husen ligger i centrala Väsby. Lägenheter med bra planlösning och där de flesta har stora balkonger i söderläge. Förutom våra vanliga lägenheter finns även Seniorboende 55+ samt Senior/Trygghetsboende 60+.

Läs mer om Dragonvägen

Flerbostadshus i vitt, grått, rosa och grönt med bilar, väg, träd och gräsmatta i förgrunden

Eds Allé

Naturnära intill Edssjön i kommunens västra delar håller ett helt nytt bostadsområde med blandad bebyggelse på att växa fram. 

Läs mer om Eds Allé

Brunfärgat trevånings flerbostadsshus med bruna balkonger med en gräsmatta och en lekplats, blommor och bänkar i förgrunden

Gamla Väsby

Gamla Väsby ligger centralt mellan Väsby Centrum och stationsområdet med pendeltåg och bussar. Området består av varsamt renoverade trevåningshus byggda mellan 1940-1950.

Läs mer om Gamla Väsby

Gult flerbostadshus med gräsmatta och rabatt i förgrunden

Hagängen

Hagängen har både parhus med egna trädgårdar och lägenheter i flerfamiljshus. Området ligger i kommunens nordöstra del i närheten av Löwenströmska sjukhuset

Läs mer om Hagängen

Gräsmatta och gångvägar i förgrunden med gråmålade trähus i bakgrunden

Hästhagen

Hästhagen ligger omgivet av villabebyggelse och natur i kommunens östra del. De 32 lägenheterna har alla balkong eller uteplats.

Läs mer om Hästhagen

Gatuvy med trafikskyltar, träd och flerbostadshus i vitt, grått och beige

Kyrkvägen

Kyrkvägen ligger centralt beläget intill Väsby Centrum med gångavstånd till pendeltåg och bussar. Lägenheterna byggdes under 2010.

Läs mer om Kyrkvägen

Femvåningars flerbostadshus i vitt och gult kring en innergård.

Messingen

Messingen ligger i det gamla fabriksområdet vid pendeltågstationen. Här bor man så centralt det går, med bara någon minuts promenad till pendeltåg och bussar.

Läs mer om Messingen

Blomstrande innergård med plattsatta gångvägar omgärdad av flerbostadshus i gult, vitt och rött

Odenslunda

Ett litet bostadsområde i kommunens östra delar. Odenslunda ligger omgivet av grönskande villaträdgårdar. I området finns både radhus och flerfamiljshus. 

Läs mer om Odenslunda

Grönskande gård med sittgrupp, cykelställ, pergola, träd och buskar framför ett flerbostadshus med loftgångar i brunt

Prästgårdsmarken

Prästgårdsmarken bor man nära naturen och Edssjön. Det finns i stort sett inte någon genomfartstrafik och man kan välja mellan att bo i markplan med egen uteplats eller någon trappa upp med balkong.

Läs mer om Prästgårdsmarken

Gräsmatta, gångväg, cykelställ och buskar framför ett flerbostadshus i tegel

Runby

Uppvuxet trivsamt bostadsområde med mestadels trevåningshus byggda på 1960-talet som förnyats till modern standard. Naturnära och grönt område med gångavstånd till goda kommunikationer.

Läs mer om Runby

Svarta och röda trähus med vita loftgångar med gräsmatta, grusad gångväg, blomrabatter och en sittgrupp i förgrunden

Sandagipen

Sandagipen ligger i östra delen av kommunen på Sandavägen. Ett litet bostadsområde med tvåvåningshus där lägenheterna i markplan har uteplats och lägenheterna en trappa upp har balkong. Alla lägenheter i området är ungdomslägenheter.

Läs mer om Sandagipen

Lekpark, bänkar, gräsmatta och buskar framför ett flerbostadshus i vitt och grått

Sigma

Trivsamt och bilfritt område med gott om gröna ytor. Till största delen består området av trevåningshus som förnyats genom ombyggnad under 2010-2013.

Läs mer om Sigma

Radhus i lila tegel och orange tegel med uteplatser och en gräsmatta och gångväg i förgrunden

Smedby 2 Ryttargatan

Smedby 2 erbjuder möjlighet att bo i radhus med egen uteplats och tomt. Passar den som är intresserad av att sköta om en egen liten trädgård.

Läs mer om Smedby 2 Ryttargatan

Radhus i blålila färg med vitt staket och en gångväg

Smedby 2 Sadelgatan

Smedby 2 erbjuder möjlighet att bo i radhus med egen uteplats och tomt. Passar den som är intresserad av att sköta om en egen liten trädgård.

Läs mer om Smedby 2 Sadelgatan

Flerbostadshus i gult och ljusbrunt tegel med bord och bänkar i förgrunden

Solbergsvägen 

Solbergsvägen ligger intill Brunnby Park i kommunens nordöstra del omgivet av natur och skogspartier. Området är byggt på 1990-talet och består av hus med två till fem våningar där de högre husen har hiss.

Läs mer om Solbergsvägen

Rött enplansradhus i rödmålat trä med gångvägar, träd och blomlåda i förgrunden

Vilundavägen

På Vilundavägen har vi ett Seniorboende 55+, här finns möjligheten att hyra ett kedjehus mitt i ett grönt och lummigt område nära Väsby Centrum. Passar den som är intresserad av att sköta om en egen liten trädgård.

Läs mer om Vilundavägen

Flerbostadshus i vitt, brunt, orange och gult med stor gräsmatta och en lekpark i förgrunden

Väsbyskogen

Hasselgatans lägenheter ligger i Väsbyskogen och här bor man i femvåningshus med hiss, husen ligger i ett bilfritt område med generösa och grönskande innergårdar. Hasselbladens lägenheter finns längs Hammarbyvägen.

Läs mer om Väsbyskogen

Gula och vita trähus i två plan med vitt staket och stor gräsmatta i förgrunden

Zamoras kulle

Zamoras kulle ligger i Runby och består av tvåvåningshus med uteplats för den som bor på bottenvåningen och balkong för den som bor en trappa upp. 

Läs mer om Zamoras kulle

Grönskande träd och en bänk invid en å bredvid ett flerbostadshus med tegelröd och grön fasad

Åhusen

Bo rökfritt i ett centralt läge på bekvämt gångavstånd till både pendeltåg och bussar. I Åhusen har du även tillgång till en bilpool. Merparten av lägenheterna är ungdomslägenheter.

Läs mer om Åhusen