I de flesta av våra bostadsområden finns tillgång till gemensamma tvättstugor med tvättmaskin, torktumlare eller torkskåp. I nyare hus kan det i stället vara så att tvättmaskin och torktumlare ingår i lägenheten.

Boka tvättid i tvättstugan

När du vill tvätta bokar du en ledig tid på bokningstavlan i tvättstugan, på Mina sidor eller i appen Electrolux Professional Vision MOBILE.

Du använder din tvättstugetagg på den elektroniska bokningstavlan för att boka på plats i tvättstugan.

Bokning via hemsidan eller appen Electrolux Professional Vision MOBILE

Om du bor i ett område eller hus där det är möjligt att boka tvättiden på Mina sidor eller i appen behöver du först ha aktiverat dig som hyresgäst. Detta gör du genom att Registrera dig så att du får en inloggning till Mina sidor. När du är inloggad på Mina sidor hittar du Tvättbokning under fliken Kontrakt på din lägenhet.

Du laddar ned appen Electrolux Professional Vision MOBILE från Google Play butik eller App Store. Följ sedan instruktionerna på sidan Boka tvättstugan på Mina sidor eller i appen.

Vanligt tvättvett

Så här håller sig alla glada i tvättstugan. Städa efter dig, tvätta bara när du har bokat - och plocka alltid bort luddet från torktumlarens filter förstås.

I filmen Vanligt tvättvett visas några saker du behöver tänka på när du använder den gemensamma tvättstugan.

Stortvättstugor med miljötänk

Våra stortvättstugor på Hasselgatan och Dragonvägen har självdoserande tvättmaskiner som anpassar mängden tvätt- och sköljmedel efter hur mycket tvätt som finns i maskinen. Det tvätt- och sköljmedel som används är miljövänligt och allergitestat.

Mer information om våra stortvättstugor.

Kostnaden läggs på hyresfakturan

Kostnaden för att tvätta i stortvättstugorna betalar du på din hyresfaktura. Kostnaden är 12 kronor för en 6-kilos maskin och 24 kronor för en 12-kilos maskin. Tvätt-/sköljmedel, torktumlare och torkskåp ingår i priset.

För att kunna tvätta i stortvättstugorna ska du ha kvitterat ut en tagg. Den används för att komma in i tvättstugan, boka tid på bokningstavlan i tvättstugan samt starta tvättmaskin, torkskåp och torktumlare.