Så här söker du bilplats

Vem kan hyra?

Den som är hyresgäst hos oss och har ett kommande eller giltigt hyresavtal på en lägenhet kan hyra bilplats i det egna bostadsområdet. Man får hyra totalt 2 st bilplatser.

För att kunna anmäla intresse på en ledig bilplats ska man först ha registrerat en intresseanmälan för bilplats.

Hur går det till?

Publicering av lediga bilplatser sker varje onsdag med möjlighet att anmäla intresse under en veckas tid (onsdag-tisdag).

Förmedling av bilplatser har samma regel som förmedling av lägenheter, dvs längst kötid gäller. När du fått en parkering eller garage raderas din intresseanmälan och du får börja om på nytt genom att registrera en ny intresseanmälan för bilplats.

När du anmäler intresse på en p-plats/garage godkänner du samtidigt villkoren för förhyrningen och om du är den som har längst kötid när anmälningstiden gått ut skickas kontraktet hem till dig.

Bilplatser som är vakanta och står med inflyttning "Nu” kan den som får kontraktet börja använda så snart kontrakt och p-tillstånd kommit hem i posten. P-tillståndet måste i dessa fall ligga i framrutan på bilen för att undvika böter.

Nyckel till garage, carport eller el-plats kan kvitteras ut från den dag kontraktet börjar att gälla.

Har du skuld till Väsbyhem måste den först regleras innan du kan anmäla dig på ledig bilplats.

Uppsägningstid

Det är 3 månaders uppsägningstid på bilplatser enligt hyreslagen, men vi brukar var flexibla om du till exempel sökt och fått en ny parkeringsplats du vill byta till. 

Står du i kö för bilplats?

För att kontrollera om du står i kö för bilplats ska du logga in på Mina sidor och titta i rutan "Min profil". Om du inte har en registrerad intresseanmälan för bilplats kan du enkelt göra en registrering genom att klicka på "Ändra min registrering" och där välja "Intresseanmälan bilplats" och följa anvisningarna. Kötiden börjar räknas från ditt registreringsdatum.