Prästgårdsmarken

Precis som namnet låter avslöja, är området uppbyggt kring Eds gamla prästgård väster om järnvägen i Upplands Väsby. Området ligger naturnära intill Edssjön och här finns i stort sett ingen genomfartstrafik.

Området har en stor variation genom sina olika hustyper. Allélängorna längs med Prästgårdsallén bestående av tvåvåningshus med lägenheter i markplan med egna uteplatser och lägenheter en trappa upp med balkong.

Vinkelgårdarna bestående av flerfamiljshus med lägenheter i fyra våningar med hiss i samtliga hus, på innergårdarna är det bilfritt och det finns gott om lekplatser och grönytor.

Våra lägenheter som vi kallat ”Det ljuva livet” är tvåvåningshus med lägenheter i markplan med uteplats och lägenheter en trappa upp med balkong. Här finns det lilla extra i varje lägenhet, såsom öppen planlösning och hög standard med många genomarbetade detaljer som bidrar till intrycket av det ljuva livet.

Boendeformer

Lägenheter och Ungdomslägenheter

Kommunikationer

Upplands Väsby har väl utbyggd lokaltrafik och med ca 5 minuters bussresa når man tågstationen. Med pendeltåget tar det ca 30 minuter till både Stockholms City och centrala Uppsala. Motorvägen ombesörjer snabba transporter till och från Stockholm om du är bilburen. Arlanda flygplats ligger nära Upplands Väsby och nås med pendeltåg på cirka 8 minuter.

Förskola och skola

Förskola, skola och fritidshem finns runt om i Upplands Väsby, se ytterligare information på Upplands Väsby kommuns hemsida. Gymnasieskola finns vid stationsområdet.

Service

Matvarubutik finns på gångavstånd och Väsby Centrum med sitt breda utbud av butiker nås genom ca 5 minuters bussresa.

Bra att veta

Adresser: Prästgårdsvägen, Prästgårdsallén

Hustyper: tvåvåningshus och fyravåningshus med hiss