Prästgårdsmarken

Bildtext saknas

Precis som namnet låter avslöja är området uppbyggt kring Eds gamla prästgård väster om järnvägen i Upplands Väsby. Området ligger naturnära intill Edssjön och här finns i stort sett ingen genomfartstrafik. Området har en stor variation genom sina olika hustyper.

Boendeformer

I området finns vanliga lägenheter samt lägenheter med boendeformerna Ungdomsboende och Kompisboende.

Kommunikationer

Med pendeltåg från Upplands Väsby station tar det cirka 30 minuter att nå både Stockholm City och centrala Uppsala. Till Arlanda flygplats tar det 8 minuter med pendeltåget mot Uppsala. Den lokala kollektivtrafiken med bussar är väl utbyggd och de flesta busslinjerna utgår från Upplands Väsby station.

Med buss tar det cirka 10 minuter till Upplands Väsby station.

Tidtabeller och information om kollektivtrafiken hos SL.

För den som åker bil ligger Upplands Väsby bra till genom närheten till både E4 och E18.

Förskola och skola

Information om barnomsorg, förskola, skola, gymnasium och fritidshem finns på Upplands Väsby kommuns hemsida.

Service

Med cirka 15-20 minuters bussresa når man Väsby Centrum som har ett stort utbud av butiker och restauranger. Matvarubutik och restaurang finns på gångavstånd.

Adresser och hustyper

Prästgårdsallén 1-34 är Allélängorna som ligger längs med Prästgårdsallén. Tvåvåningshus med lägenheter i markplan med egna uteplatser och lägenheter en trappa upp med balkong.

På Prästgårdsallén 40-44 och Prästgårdsvägen 10-20 ligger Vinkelgårdarnas flerbostadshus med lägenheter i fyra våningar och hiss i samtliga hus. På innergårdarna är det bilfritt och det finns gott om lekplatser och grönytor.

På Prästgårdsallén 46-65 och Prästgårdsvägen 8 A-Y finns de hus vi kallat "Det ljuva livet". Tvåvåningshus med lägenheter i markplan med uteplats och lägenheter en trappa upp med balkong.