Störningar


Alla vill vi ha trygghet och nattro i vår bostad. Oftast handlar det om rent oförstånd och vanligtvis löser sig problemet av ett samtal. Grannen som spelar musik har kanske inte tänkt på hur högt den är på eller att klockan blivit mycket. Störningar är ovanliga, men när de händer har du någonstans att vända dig.

Gör så här när du blir störd:

  • Försök att själv eller tillsammans med en granne tala med den som stör. Känner du obehag av att kontakta din granne själv, så är du självklart alltid välkommen att anmäla störningen direkt till störningsansvarig på Väsbyhem eller störningsjouren.
  • Hjälper det inte med ett vanligt samtal eller om störningarna är akuta så kontakta störningsansvarig på Väsbyhem eller störningsjouren.
  • Är störningen på kvällen eller natten kan du ringa till störningsjouren på telefon 08-590 336 00 och göra en anmälan. Du kan inte göra en anmälan anonymt men din identitet lämnas inte vidare. Efter anmälan kontaktar störningsjouren dig så att du kan berätta vad som hänt.
    Störningsjouren kontaktar den störande som uppmanas till rättelse. Om så inte sker görs en bedömning om eventuella vidare åtgärder. Händelsen rapporteras vidare till Väsbyhems trygghetssamordnare och kan därmed vara en grund vid eventuell rättslig prövning.

Kontakta


Väsbyhem har öppet

Väsbyhems trygghetssamordnare

Tel 08-590 980 00


Väsbyhem har stängt

Störningsjouren (kvällar och nätter)

Tel 08-590 336 00