Ungdomsboende

För att göra det lättare för dig som är i åldern 18-26 år att hitta en egen bostad har vi satsat extra på att bygga många nya ungdomslägenheter och gjort om lägenheter i storlekarna 1-2 rum och kök eller kokvrå med en yta på 46 kvm eller mindre till ungdomslägenheter.

För dig som är i åldern 18-26 år

Du som är i åldern 18-26 år kan söka ungdomslägenhet från att du fyllt 18 år till och med det året du fyller 27 år.

Du tappar endast två års kötid

När du får kontrakt på en ungdomslägenhet tappar du endast två år av din kötid, vilket gör det lättare att söka en annan lägenhet när du vill flytta. Gäller dig som fått ett kontrakt från och med 2016 och framåt i tiden.

Du får bo kvar i din ungdomslägenhet

När du har fått kontrakt på en ungdomslägenhet får du bo kvar i lägenheten tills du själv väljer att flytta.

Från och med 2016 tappar du som får kontrakt på en ungdomslägenhet endast två år av din kötid. Detta för att det ska vara lättare för dig att kunna söka en annan lägenhet när du vill flytta och därmed lämna ungdomslägenheten åter till bostadskön och en ny ungdom.

Här hittar du våra ungdomslägenheter

  • I bostadsområdet Sandagipen på Sandavägen 44-122 har vi 40 ungdomslägenheter i storlekarna 2 rum och kokvrå på 44 kvm.
  • I bostadsområdet Åhusen på Lergropsvägen 1-9 invid pendeltågstationen finns 165 ungdomslägenheter i storlekarna 1 rum och kök på 29 kvm och 2 rum och kök på 43 kvm.
  • Ungdomslägenheter finns även på olika adresser i de flesta av våra andra bostadsområden.

Att söka en ungdomslägenhet

När vi har lediga ungdomslägenheter att hyra ut finns dessa under lediga lägenheter

Bostadskö redan från 16 års ålder

För att underlätta för Upplands Väsbys yngre kommuninnevånare att få sin första bostad har Väsbyhem sedan länge låtit ungdomar, som är folkbokförda i kommunen, få ställa sig i Väsbyhems bostadskö redan när de fyllt 16 år. Den som bor på annan ort får ställa sig i kön vid 18 års ålder. Detta gör att man som ungdom i kommunen får två års försprång i bostadskön.