Ungdomsboende

För att göra det lättare för dig som är i åldern 18-26 år att få en egen bostad har vi valt ut ett antal lägenheter i storlekarna 1-2 rum och kök med en yta på 46 kvm eller mindre som vi kallar för ungdomslägenheter.

Vem kan söka en ungdomslägenhet?

Du som är i åldern 18-26 år kan söka dessa lägenheter från att du fyllt 18 år till och med hela det året du fyller 26 år. Exempel: Om du fyller 26 år den 1 augusti kan du söka en ungdomslägenhet fram till och med den 31 december samma år.

Du tappar endast två års kötid

När du fått kontrakt på en ungdomslägenhet tappar du endast två år av din kötid vilket gör det lättare för dig att kunna söka en annan lägenhet när du vill flytta. Gäller dig som fått ett kontrakt från och med 2016.

Hur länge får du bo kvar i en ungdomslägenhet?

När du har fått kontrakt på en ungdomslägenhet får du bo kvar i lägenheten tills du själv väljer att flytta. Från och med 2016 tappar du som får kontrakt på en ungdomslägenhet endast två år av din kötid. Detta för att det ska vara lättare för dig att kunna söka en annan lägenhet när du vill flytta och därmed lämna ungdomslägenheten åter till bostadskön och en ny ungdom.

Här finns våra ungdomslägenheter

Sandavägen 44-122, 40 st
Här och var i våra övriga bostadsområden, 153 st. Vi utökar antalet under 2017-2018 med ytterligare cirka 100 st.

Titta efter våra ungdomslägenheter  under lediga lägenheter.

Bostadskö redan från 16 år

För att underlätta för våra egna yngre kommuninnevånare att få sin första bostad har Väsbyhem sedan länge låtit ungdomar, som är folkbokförda i kommunen, få ställa sig i Väsbyhems bostadskö redan när de fyllt 16 år. Den som bor på annan ort får ställa sig i kön vid 18 års ålder. Detta gör att man som ungdom i kommunen får två års försprång i bostadskön gentemot den som kommer från annan ort.