Solbergsvägen

Solbergsvägen är ett område byggt på 1990-talet som ligger omgivet av natur och skogspartier i östra delarna av kommunen bredvid Carlslund och Brunnby Park. Husen är mellan två och fem våningar höga, där flera av husen ligger högt belägna med fin utsikt. Lägenheterna har antingen balkong eller uteplats. Fina gång- och cykelvägar i området tar dig enkelt till övriga delar av kommunen.

Boendeformer

Lägenheter och Ungdomslägenheter

Kommunikationer

Upplands Väsby har väl utbyggd lokaltrafik och med ca 10 minuters bussresa når man tågstationen. Med pendeltåget tar det ca 30 minuter till både Stockholms City och centrala Uppsala. Motorvägen ombesörjer snabba transporter till och från Stockholm om du är bilburen. Arlanda flygplats ligger nära Upplands Väsby och nås med pendeltåg på cirka 8 minuter.

Förskola och skola

Förskola, skola och fritidshem finns runt om i Upplands Väsby, se ytterligare information på Upplands Väsby kommuns hemsida. Gymnasieskola finns vid stationsområdet.

Service

I närområdet Carlslund finns en liten närbutik och ett litet lokalt centrum. Till Väsby Centrum tar det ca 10 minuter med buss och där finns ett stort utbud av affärer och restauranger mm.

Bra att veta

Adresser: Solbergsvägen 1-36

Hustyper: två- till femvåningar höga tegelhus