Frågor och svar

Det här är vanliga frågor till oss. Kanske är det samma frågor som du har? I så fall hittar du svaren här!

Man börjar med att registrera sig i vår bostadskö, detta gör man på vår hemsida. Kötiden börjar räknas från den dag man registrerat sig. Boende med eget kontrakt hos Väsbyhem får automatiskt kontraktets startdatum som poänggrundande datum i samband med registrering. Lediga lägenheter publiceras på vår hemsida tisdag-måndag. Man anmäler själv intresse på hemsidan för de lägenheter man är intresserad av.

Mer information om hur du söker en bostad.

Du ska vara registrerad i vår bostadskö för att kunna anmäla intresse på en ledig lägenhet. Det är du själv som anmäler intresse på de lägenheter du är intresserad av. Lediga lägenheter publiceras på vår hemsida varje vecka mellan tisdag-måndag. Så kallade Bostad-Direkt publiceras på måndagar och torsdagar om det finns några.

Läs mer om Bostad-Direkt här.

Du måste logga in på Mina sidor en gång varje år inom 12 månader för att behålla din intresseanmälan i vår bostadskö.

Det varierar mellan olika lägenheter, men i genomsnitt ligger kötiderna för närvarande runt 7-9 år.

   

Nej, det går inte att överlåta kötiden till någon annan, den är personlig.

   

Vi har inte några förturer eller liknande. Alla våra lediga lägenheter hyrs ut via vår bostadskö.

Ett tips kan vara att anmäla intresse på någon av de lägenheter vi ibland publicerar som Bostad-Direkt på måndagar och torsdagar. Bostad-Direkt ligger på hemsidan under 24 timmar och under den tiden finns möjlighet att anmäla sitt intresse. När lägenheten tas bort från hemsidan lottar systemet sedan fram en person.

Läs mer om Bostad-Direkt här.

   

För att kunna logga in på Mina sidor ska du vara registrerad som sökande eller om du redan är hyresgäst hos oss, ha aktiverat dig på Mina sidor.

OBS! Du måste logga in på Mina sidor en gång per år inom 12 månader för att behålla din intresseanmälan i vår bostadskö.

Om du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt lösenord och följer instruktionerna.

   

Du som är hyresgäst hos oss kan se lediga bilplatser (parkeringsplatser/garage) som finns i ditt bostadsområde när du är inloggad. Lediga bilplatser publiceras på hemsidan och du anmäler själv intresse. För att kunna anmäla intresse på en ledig bilplats ska du först ha registrerat en intresseanmälan för bilplats på Mina sidor. Det är den som har längst kötid som har anmält intresse på den aktuella bilplatsen som får kontrakt.

Läs mer om hur du söker bilplats här.

   

Kontraktsinnehavaren ansvarar för att hitta en ny kompis inom en månad efter att kompisen har flyttat ut. Det ska alltid vara två boende i en kompislägenhet – Kompiskontraktsinnehavaren och kompis med ”Inneboende-kompiskontrakt”.

   

När kontraktet har sagts upp måste även kompisen flytta när kontraktet upphör.

   

Nej. Kompisen behöver finnas med redan från början. Kompisen ska kunna identifiera sig och lämna begärda intyg som t ex inkomstunderlag samtidigt som du som sökt lägenheten lämnar in dina underlag.

   

Ja, man kontaktar vår uthyrning för att boka tid för att teckna ett nytt ”Inneboende-kompiskontrakt”.

   

Nej. Eftersom du avsagt dig besittningsskyddet har du ingen rätt till lägenheten och därmed har du heller inget bytesobjekt.

   

Nej. Du får då säga upp ditt kontrakt och lämna möjligheten till Kompisboende vidare till en ny sökande från bostadskön.

   

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på din fråga? 

Kontakta oss så hjälper vi dig.