Så här söker du lokal

Väsbyhem har en intressebank för dig som söker lokal. Alla tillgängliga lokaler visas här på vår hemsida. För att kunna anmäla intresse för en lokal, från enklare lagerutrymme till kommersiella lokaler, behöver du registrera dig som sökande på Mina sidor. Registrering som lokalsökande kostar inte något.

Intresseanmälan

Du måste vara aktiv och själv bevaka, via webbplatsen, om det kommer in någon lokal som passar din verksamhet. Det innebär att du inte kommer att få några erbjudanden om du inte själv anmäler ditt intresse på det nyinlagda objektet. Har du e-post kan du prenumerera på information om tillgängliga lokaler.
Det är viktigt att du fyller i din intresseanmälan noga. Vi strävar efter att ha en uppdaterad intressebank, därför raderas din intresseanmälan om ingen aktivitet har skett under de senaste 12 månaderna. Om du ändrar adress, e-post eller någon annan uppgift är det viktigt att du uppdatera dina uppgifter.

Våra lokaler är indelade så här:

  • Kommersiella lokaler - som affär, kontor, servering, vård och omsorg m.m. Hyresgästen är oftast ett företag - i lokalen bedrivs en affärsmässig verksamhet.
  • Lager och förråd - lager, förråd eller hobbyverkstad, hyresgästen är oftast privatperson.
  • Förråd små – mindre förråd i byggnaden att användas för extra lägenhetsförråd

Kommersiella lokaler

Väsbyhem arbetar inte efter ett kösystem för kommersiella lokaler. När vi hyr ut en lokal, behöver vi få veta lite mer om dig och din verksamhet, vad du har för erfarenhet osv. När vi hyr ut våra lediga lokaler, försöker vi få en bra mix av verksamheter i ett område för att få en långsiktligt hållbar utveckling.

Innan du kan hyra en lokal, gör vi en kontroll så att följande punkter uppfylls:

  • Din verksamhet måste vara lämplig för lokalen och för området i stort
    Du ska ha ett registrerat företag, till exempel ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.
  • Din kreditvärdighet ska vara god och utan betalningsanmärkningar. Vi gör en kreditupplysning.
  • Avtalstiden är för det mesta 3 år, så du bör ha för avsikt att driva verksamheten under minst den tiden.
  • Momsregistrerade lokaler kan enbart hyras för momspliktig verksamhet.

Vi kan i vissa fall, exempelvis om ett företag är nystartat, begära en ekonomisk säkerhet. En sådan säkerhet kan t.ex. vara en bankgaranti på minst sex månaders hyra, eller en borgensman.

Det finns därför inte någon garanti att få hyra en lokal på grund av att man länge haft en intresseanmälan eller kontakt med vår lokaluthyrning, det beror helt på vilken typ av verksamhet du har eller tänker starta.

Ta kontakt med oss när du hittar en ledig och lämplig lokal på vår hemsida, så berättar vi mer om lokalen och får samtidigt veta lite mer om din verksamhet.

 

Uthyrning lokaler

Kontakta vårt Kundcenter

E-post post@vasbyhem.se

Telefon 08-590 980 00

 > Registrera dig i vår intressebank