Soltäppan i Fyrklövern

Byggnad i flera våningar mot en lokalgata

I den nya stadsdelen Fyrklövern kommer Väsbyhem att bygga ett nytt flerbostadshus med cirka 87 lägenheter. Lägenheterna är främst yteffektiva tvåor, men här byggs även treor, fyror och femmor. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan cirka 36-115 kvm. 

Kvarteret får en tydlig identitet med fokus på odling och möten. Bottenvåning med stora fönster mot gatan vilket skapar kontakt med gatan och bidrar till stadslivet.

Vill du bo i den nya stadsdelen Fyrklövern med närhet till allt? Då ska du söka dig till Soltäppan. Här bor du nära Väsby Centrum och Vilundaparken. Ett område som passar dig som gillar ett stadsnära boende med möjligheten att odla. Den översta våningen föreslås få generösa takterrasser i soligt läge som blickar mot gården och den nya stadsdelen.

Byggnad i brunt med grönt tak placering i kvarter i vitt
Skiss som visar hur Soltäppan är placerad i kvarteret

Rökfritt i all nyproduktion

Under 2019 har Väsbyhems styrelse fattat beslut om att införa rökfritt i all nyproduktion av bostäder. Det kommer inte vara tillåtet att röka i lägenheterna, på balkong/uteplats, i gemensamma utrymmen eller i direkt anslutning till fastigheten.

Gården

Gårdens soliga läge gör den optimal för stadsodling och ytor förbereds för odlingslotter samt för bärbuskar och fruktträd, vilket är temat för gården.

För att ta upp nivåskillnaderna på gården kommer mindre rumsligheter att skapas som tas upp i terrasseringar. Den övre trädgården har upphöjda planteringar som skapar mindre rumsligheter för lek och samvaro. Långa sittmurar erbjuder informella sittplatser. Den nedre trädgården erbjuder en lummigare miljö med gårdsytor, större träd och samlande långbord.

Flervåningshus i vinkel mot innergård med bilar
Soltäppan vy mot gård från lokalgata

OBS! Samtliga bilder är preliminära

Snabba fakta

Adress: Korsningen Husarvägen/Drabantgatan
Preliminär inflyttning: Ej bestämt ännu

Huset

Antal lägenheter: 87
Antal lokaler: 2
Antal våningar: 4-7
Storlekar: 2 - 5 rum och kök (36-115 kvm)

Området

Avstånd till centrum: 0 km
Avstånd till pendeltågstation: cirka 1 km


Står du i vår bostadskö?

För att kunna anmäla intresse för att få nyhetsbrev om Soltäppan behöver du först ställa dig i vår bostadskö. Detta gör du genom att Registrera dig.

När du anmält intresse för Soltäppan får du nyhetsbrev via e-post med information om Soltäppan, till exempel får du då information om när vår uthyrning av lägenheterna påbörjas. Vill du inte längre få information om Soltäppan tar du bort din anmälan. 

Vill du veta mer om Fyrklövern?

Fyrklövern är ett av Upplands Väsbys stora stadsutvecklingsprojekt. Här planeras för den moderna småstaden med cirka 1 600 nya bostäder i flerfamiljshus i etapp 1. Ett 15-tal byggföretag är tillsammans med kommunen involverade i projektet. 

Här hittar du mer information om Fyrklövern

> Projektet Fyrklövern
> Upplands Väsby kommun/byggprojekt

Vill du veta mer om Soltäppan och andra nyproduktionsprojekt i Upplands Väsby?

Ta del av detaljplanearbetet gällande Hasselnöten på Upplands Väsby kommuns hemsida www.upplandsvasby.se