Kom ihåg att släcka ljusen

Vår mörka årstid inbjuder till att krypa upp i soffan, mysa och tända ljus. Vi vill påminna dig om hur viktigt det är att du kommer ihåg att släcka ljusen. Det är under vintern de flesta bostadsbränder sker. Kolla därför gärna en extra gång innan du lämnar din bostad så att du kommit ihåg att släcka alla ljus.

Har du testat så att din brandvarnare fungerar?

I din lägenhet finns minst en brandvarnare. Testa din brandvarnare genom att trycka på knappen. Om batteriet fungerar som det ska så tjuter brandvarnaren till. Byt till nytt batteri om det inte händer något när du trycker på knappen. Skulle den fortfarande inte fungera - felanmäl till oss så kommer vi och byter ut din brandvarnare.

Brandvarnardagen infaller den 1 december varje år. Aktiv mot brand har tagit fram en kostnadsfri sms-tjänst som hjälper till att påminna om att testa brandvarnaren. Gå in på skyddadigmotbrand.se och lämna ditt mobilnummer så får du varje år en påminnelse den 1 december.

Ha en riktigt bra och säker vinter!

Mer information om brandsäkerhet

Titta på filmen Brandsäkra dig som visar hur du kontrollerar din brandvarnare och varför du aldrig ska ställa saker i trapphuset. 


För dig som vill läsa mer om brandsäkerhet: