Utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2024

Sveriges stadshus vid vattnet i solnedgångsfärger med en infälld fyrkantig bildruta med texten Sver

Väsbyhem blir rankad som nummer fem på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser™ bland medelstora organisationer med 50-249 anställda. Placeringen visar Väsbyhems starka dedikation till att skapa en positiv arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work®, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

  • Den här utmärkelsen och placeringen gör oss otroligt glada och stolta. Vi arbetar varje dag med målsättningen att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Det är helt fantastiskt att vi nu nått vår målsättning om att vara topp fem i Sverige, en resa som vi alla har gjort tillsammans och jag kunde inte vara stoltare över varje litet steg framåt som slutligen lett oss hit! Utmärkelsen blir verkligen ett kvitto på den fantastiska arbetsplats som varenda medarbetare varit med och gemensamt byggt upp. Väsbyhem är så mycket mer än bara en arbetsplats, här skrattar vi, hjälps åt och bryr oss om varandra, varje dag. Vi tror på att nöjda medarbetare leder till nöjda kunder och det är så fint att vi inte bara placeras i toppen i våra kundenkäter utan nu även på listan över Sveriges bästa arbetsplatser, säger Amra Barlov Lindqvist, vd på Väsbyhem.

Great Place to Work®, den globala experten inom arbetsplatskultur, genomför varje år den största medarbetarundersökningen i världen, där miljontals medarbetare får ta ställning till samma påståenden om sina arbetsgivare. Utifrån resultaten i medarbetarundersökningarna rankas varje år de organisationer som presterat allra bäst i varje land. Efter en grundlig analys av Väsbyhems resultat, där en övervägande majoritet av medarbetarna ger dem högsta betyg inom samtliga områden, står det klar att de utses till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2024.

Jeanette Bergvall, vd på Great Place to Work®, kommenterar utmärkelsen:

Väsbyhem är en förebild när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap på. Vi är övertygade om att deras framgångsrika arbete sätter en positiv standard för branschen, som fler kommer att vilja ta efter. Vi är imponerade av deras resultat och ser fram emot att följa deras fortsatta framgångsresa som kommer av engagerade medarbetare. Väsbyhem presterar anmärkningsvärt bra inom samtliga områden av medarbetarundersökningen med högsta betyg inom många av dem. Hela 100 % av deras medarbetare upplever exempelvis att medarbetarna bryr sig om varandra. Även 100 % svarar att de är stolta över att berätta för andra var de arbetar.

  • Vi är oerhört stolta över att bli erkända som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Det är ett bevis på vårt engagemang för att skapa en inkluderande och trivsam arbetsmiljö för alla våra medarbetare, säger Elin Bejegård, hr-ansvarig på Väsbyhem.

Om Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2024

Great Place to Work® har undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 150 länder, däribland Sverige. Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på resultatet från tusentals medarbetarenkäter i landet, där medarbetare har utvärderat sina arbetsgivare när det kommer till ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Sådant som Great Place To Works trettioåriga forskning visar är avgörande för att bygga riktigt bra arbetsplatser, som är lönsamma och gynnsamma för människor och samhällen.

Respondenterna har tagit ställning till 61 påståenden som sammantaget mäter hur väl organisationerna presterar inom dessa avgörande områden.

De 65 organisationer i Sverige som fått högst betyg rankas som Sveriges Bästa Arbetsplatser™ och får använda benämningen under 12 månader.

Om Great Place to Work®

Med stöd från 30 års data är Great Place To Work® världsledaren inom arbetsplatskultur. Genom sin medarbetarundersökning ges organisationer erkännande, analys och verktyg för att skapa en genomgående positiv medarbetarupplevelse.

Mer nyheter från Väsbyhem

I vårt nyhetsrum hittar du pressmeddelanden och nyheter från Väsbyhem.