Tillval

Det är tryggt, enkelt och bekvämt med våra tillval. Du beställer och vi ser sedan till att jobbet utförs på ett professionellt sätt. Vi väljer alltid ut material och maskiner av kända märken och av god kvalitet. 

Välkommen att titta på vår utställning av tapeter, köksluckor och bänkskivor i Kundcenter på Centralvägen 1.


Klicka på Modexas köksväljare nedan så ser du vilka luckor, handtag och bänkskivor du kan välja som tillval.

Du väljer själv – kostnaden läggs på din hyra

Du beställer av oss, vi kontaktar en entreprenör som gör jobbet och sedan betalar du för ditt tillval genom att kostnaden läggs på din hyra eller i vissa fall som en engångskostnad. I priset ingår leverans samt installation/montering. 

Några vanliga frågor

Vem kan beställa ett tillval?
Det är kontraktsinnehavaren som kan göra en beställning av ett tillval, om ni är två som står på kontraktet måste båda göra beställningen. För att kunna beställa ett tillval krävs det att ditt kontrakt är gällande och inte uppsagt samt att du inte har några skulder till Väsbyhem och att du sköter dina hyresbetalningar.

Hur beställer du ett tillval?
Beställning av tillval görs i vårt Kundcenter på Centralvägen 1, plan 5.

Hur lång tid tar det innan tillvalet är installerat?
Leveranstiderna kan variera beroende på vilket tillval man beställt, men vi räknar med att de flesta tillval blir utförda inom 30 arbetsdagar från att vi fått in undertecknat avtal. Balkonginglasning kan ta längre tid beroende på årstid och väder.

Hur betalar du för tillvalet?
Betalningen för de flesta tillvalen sker genom ett permanent hyrestillägg på din månadshyra. Hyrestillägget kan också vara tidsbegränsat till ett visst antal år. Vissa tillval betalas som en engångskostnad. Kostnaden läggs på din hyresavi oavsett om det är ett hyrestillägg eller en engångskostnad. Du ser i prislistan vad som gäller.

När börjar du betala för tillvalet?
Du börjar betala för ditt tillval efter att du fått tillvalet levererat och installerat.

Vem äger de tillval du gjort i lägenheten?
Tillvalet tillhör lägenheten och ägs av Väsbyhem. Du får alltså inte ta med dig något om du flyttar. Ditt tillval övertas av nästa hyresgäst. Detta gäller även om du betalat en engångskostnad för ditt tillval.

Går alla tillval att beställa?
Vissa tillval går endast att beställa till vissa områden eller lägenheter. Väsbyhem avgör alltid vilka tillval som är möjliga att installera i din lägenhet.

Balkonginglasning
Beställning av balkonginglasning är beroende av att vi har ett gällande bygglov.

Exempel på inglasad balkong i Sigma

Tvättmaskin och tvättmaskin/torktumlare
Tillvalet betalas under 8 års tid och hyresgästen har under dessa år sedvanlig vårdplikt enligt hyreslagen. Efter 8 år upphör Väsbyhems ansvar.

Badkar
Om badrummet har dusch med duschväggar är det inte möjligt att beställa badkar som tillval.

> Prislista

> Bilaga till Prislista tillval

> Säkerhetsdörr

Lägenhetsunderhåll
Vi har Fastighetsägarstyrt lägenhetsunderhåll vilket i korthet betyder att det är vi som har ansvaret för hur och när det inre underhållet ska utföras.

Om du önskar få inre underhåll utfört i din lägenhet ska du ta kontakt med vårt Kundcenter för att beställa en besiktning av lägenheten. Om vi i samband med besiktningen anser att underhåll är aktuellt får du göra ytskiktsval i vårt Kundcenter och arbetet beställs.