Sigma

Sigma ligger strax intill de centrala delarna i Väsby. Området består till största delen av trevåningshus byggda på 1960-talet som under åren 2010-2013 genomgått en total förnyelse genom ombyggnad. I samband med förnyelsen har nyproduktion av lägenheter skett genom påbyggnad av två våningplan på ett befintligt hus samt nyproduktion av fem hus. Ökad tillgänglighet har skapats genom att hissar installerats i påbyggnadshuset samt att de nyproducerade husen har hiss.

Området har stora bilfria innergårdar med gott om grönskande ytor och lekplatser. Området kallas för Sigma eller Apoteksskogen och har fått namn efter det legendariska Hammarby Apotek som ligger i närheten.


Skiss gjord i samband med nyproduktion 2015/2016 i Sigma 

 

Boendeformer i området

Lägenheter och ungdomslägenheter

Kommunikationer

Upplands Väsby har väl utbyggd lokaltrafik och med ca 5 minuters bussresa når man tågstationen. Med pendeltåget tar det ca 30 minuter till både Stockholms City och centrala Uppsala.

Motorvägen ombesörjer snabba transporter till och från Stockholm om du är bilburen. Arlanda flygplats ligger nära Upplands Väsby och med pendeltåg tar resan cirka 8 minuter.

Förskola och skola

Förskola, skola och fritidshem finns runt om i Upplands Väsby, se ytterligare information på Upplands Väsby kommuns hemsida. Gymnasieskola finns vid stationsområdet.

Service

I Sigma Centrum som ligger i området finns bland annat matvarubutik, frisör och restaurang. Väsby Centrum nås genom ca 15 minuters promenad eller ca 10 minuter med buss och här finns ett brett utbud av butiker och restauranger.

Bra att veta

Adresser: Hammarbyvägen och Hjortvägen

Hustyper: trevåningshus, femvåningshus samt ett sjuvåningshus sammanbyggt med Sigma Centrum