Jobbar för våra hyresgästers trivsel

En man och en kvinna står i ett rum och pratar med varandra.

Ena stunden kan Benjamin Jolsen stå på en innergård och prata med hyresgäster om trygghet, för att i nästa diskutera basketkorgar med ungdomar eller planera event tillsammans med marknadsavdelningen. Möt en driven relationsskapare som blivit inbjuden till lunch med kungen. 

Åtta dagar efter att Benjamin Jolsen hade tagit studenten fick han sitt första jobb i Väsbyhems kundcenter. I dag, fyra och ett halvt år senare, har han tagit klivet vidare till rollen som Trivselsamordnare på trygghets- och säkerhetsavdelningen.

  • Det är ett otroligt roligt och varierande jobb! Jag planerar till exempel våra boendedialoger och trivselaktiviteter, och har mycket kontakt med både föreningslivet och kommunen. I Benjamins uppdrag ingår att skapa trivsel i Väsbyhems bostadsområden. Det kan till exempel handla om att arrangera boule och musikuppträdanden i Järnvägsparken eller kolloveckor för hyresgästernas barn. Det är inte alla barn som har möjlighet att åka till ett lantställe eller utomlands under sommarlovet. Vår ambition är att ge barnen en fullspäckad kollovecka som förhoppningsvis ger nya vänner och minnen för livet.

Väsbyhem har mycket samarbete med det lokala föreningslivet och stort fokus på att ge barn och unga en meningsfull fritid och på så sätt förebygga häng – och på sikt också kriminalitet.

  • I somras drog vi återigen i gång en mängd aktiviteter för att sysselsätta ungdomar och skapa mer vuxennärvaro i våra bostadsområden. Bland annat ordnade vi basketkvällar, föreningsvandringar och parkour. Aktiviteterna var uppskattade av både barn och vuxna. Till exempel hörde jag på omvägar att några föräldrar hade sagt att det var den bästa sommaren någonsin – deras barn hade kommit hem glada varje dag.

För att ge unga större inflytande över sin boendemiljö har Väsbyhem nyligen startat upp ett ungdomsråd.

  • Vi kommer att ha regelbundna möten med ungdomar som bor i våra fastigheter och prata om hur boendemiljön kan förbättras. Ska vi måla fasaderna, sätta upp basketkorgar eller kanske ordna fler aktiviteter i området?

I juni bjöd landshövdingen Anna Kinberg Batra in Benjamin och andra unga ledare från Stockholms län till en lunch tillsammans med kungaparet i Tessinska palatset. Det var väldigt formellt förstås men samtidigt roligt att få träffa personer från olika sektorer av samhället. Lunchen bjöd på många spännande samtal!

Våra Kvarter

I senaste numret av Väsbyhems hyresgästtidning berättar Väsbyhems trygghetssamordnare Benjamin Jolsen om Väsbyhems arbete för ökad trivsel i Väsbyhems bostadsområden.

Framsidan på en tidning som visar en man som hänger från en basketkorg i ett bostadsområde.

Du hittar tidningen Våra Kvarter som pdf här på vår hemsida om du vill läsa fler artiklar.

Våra Kvarter delas ut fyra gånger per år till Väsbyhems hyresgäster.