Hyrorna för 2022 klara hos Väsbyhem

Hyrorna för 2022 hos Väsbyhem är klara. Hyresgästföreningen och Väsbyhem är överens om att bostadshyrorna höjs med 1,6 % från den 1 februari 2022. Utöver det är parterna överens om ett extra påslag om 0,2 % för trivsel- och trygghetsskapande åtgärder. Den totala hyreshöjningen blir därmed 1,8 %.

- Det har som vanligt varit ett gott samtalsklimat under förhandlingarna och vi känner oss nöjda med utfallet då det ger oss möjlighet att möta den kostnadsutveckling som skett samt fortsätta utvecklingen av vår verksamhet och arbetet för att nå vårt mål om att ha Sveriges nöjdaste kunder, säger Joakim Bysell, Förvaltningschef på Väsbyhem.

Väsbyhem har under de senaste fem åren satsat extra mycket på trivsel- och trygghetsskapande åtgärder med målet att Väsby ska vara en trygg och trivsam plats att bo på. Några av de åtgärder som genomförs under kommande år är exempelvis fortsatt arbete med trygghetscertifiering av bostäder, renovering av källare, satsningar på utemiljön och gårdar samt julfirande och sommaraktiviteter för vuxna såväl som barn och ungdomar.

Parkeringsplatser höjs med 20 kronor/månad för vanliga parkeringsplatser och parkeringsplatser med el samt 30 kronor/månad för carport, varm- och kallgarage. Parkeringar ingår inte i förhandlingen med Hyresgästföreningen.

Frågor om hyreshöjningen besvaras av Förvaltningschef Joakim Bysell, telefon 08-590 980 00.

Läs pressmeddelandet i vårt nyhetsrum.