Bilpoolsdagen med Väsbyhem

Två personer i blå arbetskläder invid en svart personbil och en vit skåpbil med en Väsbyhemsflagga

Torsdag 19e oktober gick bilpoolsdagen av stapeln för första gången. Dagen är ett initiativ från Väsbyhem för att uppmärksamma bilpoolen som finns tillgänglig för alla Väsbybor.
Väsbyhems bilpool är i samarbete med Hyre och erbjuds alla Väsbybor som ett hållbart alternativ för den som inte behöver eller har tillgång till egen bil. Genom att nyttja en bilpool kan användaren spara på så väl kostnader som miljön.

Torsdag 19e oktober fanns Väsbyhem på plats vid Hagvägen och Solbergsvägen för att visa bilarna, förklara hur tjänsten fungerar samt svara på frågor om bilpoolen. Att uppmärksamma bilpoolen och sprida vetskapen om den som ett alternativ, är en del av Väsbyhems arbete för ett mer hållbart Väsby och målsättningen om att ha Sveriges nöjdaste kunder.

  • Genom att anordna den här typen av aktivitet så möjliggör vi för fler användare att få vetskap om tjänsten, men även att vi får höra idéer och förslag för framtiden. Vi har till exempel ökat antalet bilar efter att vi fick önskemål om det under vårt senaste initiativ med bilpoolen. Det är kul att se Väsbys invånare engagera sig i detta nya koncept tillsammans med oss, säger Jakop Aslan, verksamhetsutvecklare Väsbyhem.

Väsbyhems bilpool har idag totalt åtta bilar i Runby, Sigma, Solbergsvägen och Åhusen. Bilarna är en blandning av bland annat elbilar och större bilar för transport av till exempel möbler. Planen är att succesivt utöka till fler bostadsområden. Bilarna är tillgängliga för alla invånare i Väsby att boka via en mobilapp.

Mer nyheter från Väsbyhem

I vårt nyhetsrum hittar du pressmeddelanden och nyheter från Väsbyhem.


Många fördelar med bildelning

En del i ett hållbart samhälle är att dela på tjänster. I stället för att alla äger varsitt eget fordon som kanske står stilla en stor del av tiden kan vi använda dem tillsammans och på så sätt bidra till en mer hållbar miljö.

Mer information om Väsbyhems bilpooler.