Åhusen är färdigställda

Fasad Väsbyvägen 5

Väsbyhems hyresgäster i den tredje och sista delen av Åhusen har nu flyttat in och kommit på plats i sina nya lägenheter. Projektet har genomförts i samarbete med Serneke och resulterat i totalt 194 nya lägenheter.

De tre bostadshusen i Åhusen har ett centralt läge i Upplands Väsby, intill Väsbyån och Järnvägsparken. Hyreslägenheterna är i storlekarna 1 rum och kök upp till 4 rum och kök och totalt 165 av de 194 lägenheterna är ungdomslägenheter.

– Det är inte lätt att som ungdom komma ut på bostadsmarknaden idag och därför är det riktigt roligt att Väsbyhem har kunnat tillföra så pass många nya kvalitativa bostäder till denna målgrupp, säger Amra Barlov Lindqvist, VD på Väsbyhem.

Väsbyhems samarbete med Serneke inleddes hösten 2017 och förlängdes hösten 2019, där båda delarna har varit totalentreprenad i samverkan med Väsbyhem. Sista inflyttningen skedde i början av februari 2022.

- Från Väsbyhems sida är vi otroligt stolta och nöjda med detta samverkansprojekt. Vi har klarat både ekonomiska mål, kvalitetsmål och miljömässiga mål, och samverkan har fungerat väldigt bra under projektets alla delar tack vare både internt engagemang och som hos Serneke, säger Kenneth Andersson, Projektledare på Väsbyhem.

Åhusen utgör den första etappen i utvecklingen av den nya stadsdelen Väsby Entré som planeras kring Väsby stationsområde.

- Vi är väldigt stolta över projektet och det har varit både roligt och lärorikt att bygga Åhusen. De framgångsfaktorer som jag framför allt vill lyfta är den genuina samverkansandan som har genomsyrat projektet, tillsammans med Väsbyhems stora engagemang och professionella agerande som beställare från start till mål, säger Andreas Hjertzell, Arbetschef på Serneke.

Mer information om nyproduktionsprojektet Åhusen finns under Nyproduktion/Åhusen och Järnvägsparken.

Läs nyheten om Åhusen i vårt nyhetsrum.