Vi söker en Bosocial samordnare

Har du ett stort socialt engagemang och intresse för människors utveckling och livsvillkor? Söker du en roll där du får möjlighet att arbeta aktivt med trygghetsfrågor och bidra till att öka trivsel i bostadsområden? Vill du dessutom arbeta i en kultur som lämnar stort utrymme för professionell och personlig utveckling och som leds av en grupp jordnära chefer? Då är jobbet som Bosocial samordnare på Väsbyhem helt rätt för dig!

Om tjänsten

Vi på Väsbyhem tar nu ännu ett steg för att ytterligare utveckla och öka engagemanget i våra bostadsområden, detta genom att bilda en egen bosocial enhet. Enheten kommer att fokusera på sociala frågor och ha som uppdrag att bidra till att skapa trivsel och utveckla attraktiva bostadsområden med fokus på social hållbarhet. Till bosociala enheten söker vi nu en Bosocial samordnare.
I rollen som Bosocial samordnare kommer du att arbeta med att stödja, samordna, utveckla och följa upp arbetet med hållbara boendemiljöer där människor trivs och stannar kvar länge. Du arbetar nära hyresgästerna och har en dynamisk roll som innebär att du växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter. I arbetet ingår att initiera dialoger och långsiktiga projekt, sammanställa fakta, analysera resultatet samt följa upp relevanta insatser. I rollen ingår även samarbeten och dialog med andra fastighetsägare, polis, kommun, föreningar och näringslivet i närområdet samt att stötta förvaltningen i arbetet med hållbara boendemiljöer i deras fastighetsområden.

Om Väsbyhem

Väsbyhem är ett kommunalägt bostadsbolag som har arbetat med samhällsnytta och socialt ansvarstagande sedan 1948.
Som allmännyttigt bolag värnar vi om varje människans rätt till ett hem som en del i vårt dagliga arbete. Vi tror på att våra kunder är dem som bäst talar om för oss vad vi lyckas med och vad vi behöver förbättra och vi har därför utvecklat våra arbetssätt för en god dialog med våra hyresgäster och för att ge dem möjlighet att påverka, vara delaktiga och tycka till.
Väsbyhem äger och förvaltar drygt 30 600 kvm lokalyta, 4 500 lägenheter och bygger i en takt om 200 nya bostäder/år – så varje dag ges vi möjligheten att leva vår slogan – En värd för alla. 

Om dig

Vi tror att du är en driven person som brinner för att skapa trivsamma och hållbara boendemiljöer. Att vara Bosocial samordnare innebär många och täta kontakter med bland annat kommunen och föreningar. Därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen krävs även att du är strukturerad eftersom arbetet går ut på att planera och prioritera samt att du är lösningsorienterad.

Vi ser att du känner igen dig i våra ledord Positiv, Lyhörd, Ansvarstagande och Drivande och vi tror att du sätter stort värde på att jobba i en idéburen organisation. Om du dessutom uppskattar prestigelösa kollegor med nära till skratt kommer du snabbt känna dig hemma.

Formella krav på din bakgrund

- Tidigare erfarenhet av att samordna och driva utvecklingsarbete kring sociala frågor
- Goda datorkunskaper
- Flytande i svenska i såväl tal som skrift

Önskemål och meriterande

- Akademisk examen inom relevant område, exempelvis folkhälsa
- God lokalkännedom och lokalförankring i Upplands Väsby
- B-körkort

Vad erbjuder vi?

- Ett utmanande, intressant och ansvarsfullt arbete i ett företag som ligger i framkant gällande nyproduktion av bostäder och som siktar på att ha Sveriges nöjdaste kunder.
- Ett stort urval av förmåner och generösa arbetstider (37,5 timme heltidsarbetstid per vecka)
- En arbetsplats med kompetenta medarbetare och chefer, och som är certifierad som ett Great Place to Work
- Högt i tak, nära till skratt och överraskningar

Eller som vår medarbetare Julia säger:
”Väsbyhem har bra förmåner och utvecklingsmöjligheter. Men det är inte det som får mig att vara stolt över mitt arbete utan det är vad vi medarbetare har tillsammans, en gemenskap som får alla att känna sig sedda och delaktiga. För mig är Väsbyhem mer än en arbetsplats.”

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i maj 2018 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 21 mars 2018. Ansökan mailas till platsansokningar@vasbyhem.se Märk ansökan med ”Bosocial samordnare”. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten eller om oss som företag? Tveka inte att maila Harminder Mankoo, Personalgeneralist som är ansvarig för rekryteringen – han svarar gärna på dina frågor. E-post: harminder.mankoo@vasbyhem.se