Konst på Dragonvägen "Unboxing Fyrklövern"

Området Fyrklövern i Upplands Väsby, där Väsbyhems ”Blå hus” på Dragonvägen ingår, uppmärksammas just nu med en spektakulär 3D-illusion. Resultatet är ett samarbete mellan kommunen och fotokonstnären Erik Johansson.

Mitt under pågående förnyelse av ett av Väsbyhems hus på Dragonvägen har en 3D-illusion satts upp på ett av de ”Blå husen”. Illusionen gör det möjligt att redan nu uppleva hur huset kommer att se ut efter renoveringen.

Unboxing Fyrklövern Taggning (1280x853) (2)

- Jag vill väcka människors nyfikenhet och få dem att ställa sig positiva till förändringen i Upplands Väsby. Genom att visuellt leka med perspektiv och bild kan vi visa på hur det kommer att se ut när ombyggnaden är klar, säger fotokonstnären Erik Johansson i kommunens pressmeddelande.

Kommunen vill på detta lite annorlunda och inspirerade sätt synliggöra arbetet som pågår i stadsdelen Fyrklövern. Vepan har av konstnären även hashtaggats med #byggkärlek.

- Vi älskar att tänka nytt och hitta spännande lösningar i Väsby. Det är vårt sätt att visa hur stolta vi är över hur framtidens Väsby växer fram, säger Mathias Bohman, Kommunstyrelsens ordförande (S) i pressmeddelandet.

- Det är naturligtvis extra roligt att illusionen ”Unboxing Fyrklövern” exponeras på ett av våra bostadshus, säger Amra Barlov Lindqvist, VD på Väsbyhem.

 

Länk till Mynewsdesk