Åhusen och Järnvägsparken

Väsby stationsområde genomgår en omvandling där en modern station, cirka 1 000 nya bostäder och cirka 30 000 kvm kontor, handel och service i kollektivtrafiknära läge planeras. I den första etappen bygger Väsbyhem tre nya flerbostadshus med 194 lägenheter. Dessa vänder sig främst till ungdomar och studenter, men även till familjer. I samband med detta rustar Upplands Väsby kommun även upp de gamla kulturhistoriskt värdefulla husen i Järnvägsparken. 

Åhusen

Åhusen utgör den första etappen i utvecklingen av den nya stadsdelen. Ett stenkast från stationen och granne med Väsbyån. Här byggs tre nya hus med 194 lägenheter runt en gemensam gård. Väsbyhem vill bidra till att unga har möjlighet att flytta hemifrån, därför vänder sig flertalet av de nya lägenheterna till ungdomar och studenter.

Rökfritt i all nyproduktion

Under 2019 har Väsbyhems styrelse fattat beslut om att införa rökfritt i all nyproduktion av bostäder. Det kommer inte vara tillåtet att röka i lägenheterna, på balkong/uteplats, i gemensamma utrymmen eller i direkt anslutning till fastigheten.

Lägenheterna i första huset hyrs ut med start 23 februari

Det första huset i Åhusen att stå färdigt för uthyrning har adressen Tegelvägen 3 och Tegelvägen 5. I huset finns 29 lägenheter i storlekarna 2 rum och kök på 59 kvm och 4 rum och kök på 87 eller 88 kvm. Uthyrningen av dessa lägenheter startade den 23 februari 2021 och inflyttning blir mellan den 14-17 juni 2021.

Besök vår visningslägenhet pandemisäkert

Med anledning av den pågående pandemin kan vi inte erbjuda någon fysisk visning av vår tänkta visningslägenhet i huset. I stället erbjuder vi dig att följa med på en filmad visning i en av lägenheterna. Visningslägenheten har 4 rum och kök och är 87 kvm stor.

Välkommen in i vår visningslägenhet

Vi hoppas att du på det här sättet ändå får en uppfattning om lägenheterna och de materialval som är gjorda i badrum, wc och kök. Lägenheterna på 2 rum och kök har kombinerad kyl/frys och kombimaskin för tvätt- och torktumling.

Söka lägenhet i Åhusen

Är du intresserad av lägenheterna i Åhusen och vill veta mer och kanske anmäla intresse gör du det under fliken Ledigt att hyra och Lediga lägenheter.

 


Skiss som visar de tre husen i Åhusen sett från Väsbyån i sydväst

Järnvägsparken

I direkt anslutning till Åhusen finns Järnvägsparken. Husen i parken är de sista resterna av det gamla stationssamhället från början av 1900-talet. Kommunen rustar och öppnar upp husen och parken som blir en grön lunga i området och skänker området identitet. I samband med detta tar Väsbyhem över husen i parken.

 

Läs mer om Järnvägsparken och ta del av detaljplanen på Upplands Väsby kommuns hemsida www.upplandsvasby.se

  • Åhusen och Järnvägsparken - nyhetsbrev

För att kunna anmäla intresse för att få nyhetsbrev om Åhusen behöver du först ställa dig i vår bostadskö. Detta gör du genom att Registrera dig.

När du anmält intresse för Åhusen får du nyhetsbrev via e-post med information om Åhusen, till exempel information om när vår uthyrning av lägenheterna påbörjas. Vill du inte längre få information om Åhusen går du in på Mina sidor och Ändra min registrering/Intresseanmälan lägenhet och bockar ur rutan för Åhusen.


Snabba fakta

Preliminär tidplan: Detaljplanen för Järnvägsparken har vunnit laga kraft

Byggstart: 2020
Inflyttning: 2021/2022

Adress: Lergropsvägen och Tegelvägen

Husen

Antal lägenheter: 194
Antal lokaler: 1 samt 1 gemensamhetslokal
Antal våningar: 4-6
Balkonger: Balkonger samt loftgångar
Storlekar: 1-4

Området

Avstånd till centrum: cirka 900 m
Avstånd till pendeltågstation: cirka 200 m