Eds Allé

I de västra delarna av Upplands Väsby intill Prästgårdsmarken och Edssjön håller en helt ny stadsdel på att växa fram. Flera olika aktörer bygger nya bostäder i blandade upplåtelseformer och resultatet blir ett helt nytt bostadsområde i Upplands Väsby. Omkring 700 hushåll kommer att bo i Eds Allé i småhus, radhus och flerfamiljshus när det är färdigt.

Väsbyhems del i Eds Allé består av cirka 380 bostäder i flerfamiljshus och radhus utmed Mälarvägen och Älvsundavägen. Nyproduktion med stadskänsla, innergårdar som inbjuder till gemenskap, lek och umgänge. Med närhet till en fantastisk natur vid Edssjön och Runbyskogen samtidigt som utmärkta kommunikationer tar dig till Stockholm och Uppsala smidigt.

Den första etappen med bostäder på Mälarvägen 51-59, 63, 65-69 samt Älvsundavägen 5 och 9-57 är inflyttade och klara mellan december 2018-maj 2020.

Under 2019 har Väsbyhems styrelse fattat beslut om att införa rökfritt i all nyproduktion av bostäder. I Eds Allé kommer därför alla lägenheter i nästkommande etapp att bli helt rökfria.

Nedan en översiktsbild där man ser de nya husen längs med Mälarvägen och Älvsundavägen. Om du klickar i bilden kommer du till en 3D-visning av husen och lägenheterna. OBS! Om du använder Internet Explorer som webbläsare fungerar inte visningen. Använd istället t ex Google Chrome.

Klicka för 3D ritning över Eds Alle

Radhus i två plan med egnahemskänsla

Radhus i två plan med öppen och fin planlösning, högt i tak, två entréer, en egen mindre tomt, förråd och carport. Mellan förråd och hus finns utrymme för en skyddad uteplats med trädäck och stenplattor. Radhusen får sin huvudentré mot Älvsundavägen där en trappa leder direkt till gångbana och stadsgata. En andra entré mot lokalgata där man också har egen infart till carport och parkering.

Våra 25 radhus med egen carport har byggts längs med Älvsundavägen. Radhusen rymmer 5 rum och kök, 101 kvm till 105 kvm.

Bottenvåning med generös takhöjd på 2,6 m och öppen planlösning mellan hall, kök och vardagsrum. Från köket når man ett matrum som även kan göras om till sovrum. Övervåningen har i grundutförande tre sovrum och en klädkammare, även här är takhöjden generös på 2,5 m vilket ger ett luftigt intryck. Badrum med tvättmaskin och torktumlare samt hörndusch, kaklade väggar och klinker på golvet med elektrisk komfortvärme.

Lägenheterna har genomgående vitmålade väggar och på bottenvåningen ekparkett med med golvvärme, på övervåningen ekparkett. Köket är utrustat med vitt standardkök, stänkskydd över diskbänk i vitt kakel, spis, kyl/frys samt förberett för diskmaskin.

Energieffektiva radhus med bra isolering, uppvärmning genom fjärrvärme tillsammans med FTX-aggregat (fläktsystem med återvinning).

Se bofaktablad med planlösning här

5 rum och kök, 101 kvm, 24 st

5 rum och kök, 105 kvm, 1 st

Inflyttning i radhusen har skett under slutet av 2018-sommaren 2019.

Flerfamiljshus i fyra våningar med entréterrass

Yteffektiva lägenheter med flexibel planlösning och entréterrass som nås via hiss eller trappa. Entréterrasserna erbjuder en egen yta utanför den egna lägenhetsdörren där man har möjlighet att vistas om man inte väljer den lite smalare stadsbalkongen mot gatan. Lägenheterna på bottenvåningen har egen uteplats på gårdsyta framför entrédörr.

Den flexibla planlösningen ger möjlighet att utöka med ett sovrum genom att dela av vardagsrummet. Lägenheterna har genomgående ekparkett, golvlister i ek, vitmålade väggar samt fönsterbänkar i sten. I hallen finns en golvyta med granitkeramik innanför ytterdörren. Kök av standardtyp (Vedum, Marbodal, Myresjö eller likvärdigt) med stänkskydd över diskbänk i vitt kakel från Höganäs, kyl, frys och spis samt förberett för diskmaskin. Badrummen har kakel på väggarna och på golvet klinker med elektrisk komfortvärme, hörndusch samt tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinerad tvätt/torktumlare i de mindre lägenheterna.

Husen är energieffektiva med bra isolering. Uppvärmningen sker med fjärrvärme tillsammans med FTX-aggregat (fläktsystem med återvinning).

Tillgång till parkering i garage eller på gård kan erbjudas som tillval.

Inflyttning under 2019-2020.


Flerfamiljshus i fyra våningar med entréterrasser. Lägenheter från 2 rum och kök upp till 4 rum och kök.

Flerfamiljshus av stadskaraktär i fyra våningar

Yteffektiva lägenheter med entré i trapphus med hiss. Vissa av lägenheterna är genomgående medan andra har utsikt åt ett håll. De flesta lägenheterna har öppen planlösning mellan hall, kök och vardagsrum. Lägenheter i bottenplan har egen uteplats på gården, övriga lägenheter har balkong. Gemensamt för nästan alla lägenheter är att de ligger i fint söderläge.

Lägenheterna har genomgående ekparkett, golvlister i ek, vitmålade väggar samt fönsterbänkar i sten. I hallen finns en golvyta med granitkeramik innanför ytterdörren. Kök av standardtyp (Vedum, Marbodal, Myresjö eller likvärdigt) med stänkskydd över diskbänk i vitt kakel från Höganäs, kyl, frys och spis samt förberett för diskmaskin. Badrummen har kakel på väggarna och på golvet klinker med elektrisk komfortvärme, hörndusch samt tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinerad tvätt/torktumlare i de mindre lägenheterna.

Husen är energieffektiva med bra isolering. Uppvärmningen sker med fjärrvärme tillsammans med FTX-aggregat (fläktsystem med återvinning).

Tillgång till parkering i garage eller på gård kan erbjudas som tillval.

Inflyttning under 2019-2020. 


Flerfamiljshus i fyra våningar med lägenheter från 1 rum och kök upp till 5 rum och kök.

Området

Lilla staden Eds Allé

Området får en stadskänsla med blandad bebyggelse bestående av flervåningshus, småhus och radhus. Bostäderna ligger runt gårdar som är avsedda för umgänge och lek. Det finns en närhet till både friluftsliv och stad. I mitten av området Eds Allé finns torget som ger möjlighet till umgänge och restaurangbesök.

Boende i Eds Allé ges tillgång till en fantastiskt natur alldeles runt hörnet med Edssjön i söder och Runbyskogen i norr. Samtidigt ger ett boende i Upplands Väsby möjligheten att på ett smidigt sätt genom goda kommunkationer nå både centrala Stockholm, Uppsala och Arlanda snabbt.

 

Vill du veta mer om Eds Allé?

I området väster om Ägget och Prästgårdsmarken byggs småhus och flerbostadshus. Totalt byggs cirka 700 bostäder i olika etapper.

Läs mer om Eds Allé och om den planerade nyproduktionen av bostäder på Upplands Väsby kommuns hemsida

 

  • Eds Allé - nyhetsbrev

Står du i vår bostadskö?

För att kunna anmäla intresse för att få nyhetsbrev om Eds Allé behöver du först ställa dig i vår bostadskö.

När du anmält intresse för Eds Allé får du nyhetsbrev via e-post med information om Eds Allé, till exempel information om när vår uthyrning av lägenheterna påbörjas. Vill du inte längre få information om Eds Allé går du in på Ändra min registrering/Intresseanmälan lägenhet under Mina sidor och bockar ur rutan för Eds Allé.

Klicka här för att ställa dig i vår bostadskö


Snabba fakta

Adress: Eds Allé/Älvsundavägen
Byggstart: September 2016
Inflyttning: Första etappen 2018-2020

Husen

Antal lägenheter: 355 lägenheter och 25 radhus
Antal lokaler: 5 lokaler varav 2 för restaurangverksamhet
Antal våningar: Flerfamiljshus 4 våningar med hiss. Radhus 2 våningar.
Storlekar: Flerfamiljshusen 1-5 rok, 35-105 kvm. Radhusen 5 rok 100 kvm + förråd och carport.

Området

Avstånd till centrum: 2,4 km
Avstånd till pendeltågstation: 1,5 km


> Eds Allé översikt
> Eds Allé hyresrätter
> Eds Allé radhus

> Eds Allé flerfamiljshus entréterrasser bofakta
> Eds Allé flerfamiljshus stadskänsla bofakta
> Eds Allé radhus bofakta