Soltäppan i Fyrklövern

I den nya stadsdelen Fyrklövern kommer Väsbyhem att bygga ett nytt flerbostadshus med cirka 85 lägenheter. Lägenheterna är främst yteffektiva tvåor, men här finns även treor, fyror och femmor. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan cirka 40-100 kvm. Första inflyttningen beräknas till 2021.

Kvarteret har en tydlig identitet med fokus på odling och möten. Bottenvåningen har stora fönster mot gatan vilket skapar kontakt med gatan och bidrar till stadslivet.

Vill du bo i den nya stadsdelen Fyrklövern med närhet till allt? Då ska du söka dig till Soltäppan. Här bor du nära Väsby Centrum och Vilundaparken. Ett område som passar dig som gillar ett stadsnära boende med möjligheten att odla. Den översta våningen föreslås få generösa takterrasser i soligt läge som blickar mot gården och den nya stadsdelen.

Under 2019 har Väsbyhems styrelse fattat beslut om att införa rökfritt i all nyproduktion av bostäder. Det kommer inte vara tillåtet att röka i lägenheterna, på balkong/uteplats, i gemensamma utrymmen eller i direkt anslutning till fastigheten.

Gården

Gårdens soliga läge gör den optimal för stadsodling och ytor förbereds för odlingslotter samt för bärbuskar och fruktträd, vilket är det bärande temat för gården.

För att ta upp nivåskillnaderna på gården kommer mindre rumsligheter att skapas som tas upp i terrasseringar. Den övre trädgården har upphöjda planteringar som skapar mindre rumsligheter för lek och samvaro. Långa sittmurar erbjuder informella sittplatser. Den nedre trädgården erbjuder en lummigare miljö med gårdsytor, större träd och samlande långbord.

OBS! Samtliga bilder är preliminära

Preliminär skiss som visar hur huset kan se ut från gården.

Vill du veta mer om Fyrklövern?

Fyrklövern är ett av Upplands Väsbys stora stadsutvecklingsprojekt. Här planeras för den moderna småstaden med cirka 1 700 nya bostäder, arbetsplatser och nya grönytor. Ett 15-tal byggherrar är tillsammans med kommunen involverade i projektet. 


Länkar till information om Fyrklövern

> Projektet Fyrklövern
> Upplands Väsby kommun/byggprojekt


Har du Facebook? Då kan du följa det som händer i Fyrklövern enkelt på "Fyrklövern i Väsby"

  • Soltäppan - nyhetsbrev

Står du i vår bostadskö?

För att kunna anmäla intresse för att få nyhetsbrev om Soltäppan behöver du först ställa dig i vår bostadskö.

När du anmält intresse för Soltäppan får du nyhetsbrev via e-post med information om Soltäppan, till exempel får du då information om när vår uthyrning av lägenheterna påbörjas. Vill du inte längre få information om Soltäppan går du in på Ändra min registrering/Intresseanmälan lägenhet under Mina sidor och bockar ur rutan för Soltäppan.

Klicka här för att ställa dig i vår bostadskö.


Snabba fakta

Adress: Korsningen Husarvägen/Drabantgatan
Preliminär byggstart
: hösten 2018
Preliminär inflyttning: 2021/2022

Huset

Antal lägenheter: 85
Antal lokaler: 1
Antal våningar: 4-6
Storlekar: 1 - 5 rum och kök

Området

Avstånd till centrum: 0 km
Avstånd till pendeltågstation: cirka 1 km