Peab förvärvar byggrätter i Hasselnöten från Väsbyhem

Gatuvy med nya hus i Hasselnöten

Väsbyhem har sedan lång tid arbetat med en ny detaljplan för projektet Hasselnöten i de centrala delarna av Upplands Väsby. Nu säljer Väsbyhem cirka hälften av byggrätterna till Peab som kommer att utveckla området med cirka 100 bostadsrätter, bostäder för äldre samt en förskola. Väsbyhem behåller de resterande cirka 100 lägenheter som kommer att utvecklas i hyresrättsform. Detaljplanen är lagakraftvunnen och byggstart planeras till 2023.

 - Här får vi tillsammans med Väsbyhem och kommunen möjlighet att utveckla fina mervärden för boende i området. Med fler upplåtelseformer, en ny modern förskola och bostäder för äldre, säger Emil Javelius, Affärsutvecklare på Peab Bostad.

I samband med att Peab förvärvar byggrätter från Väsbyhem i projektet Hasselnöten förvärvar Väsbyhem en fastighet längs med Centralvägen i Upplands Väsby, som många känner till som det gamla Medborgarhuset.

 - Det gamla Medborgarhuset har medan det var i drift betytt mycket för många medborgare i Upplands Väsby och varit en plats som framför allt associerats med liv och rörelse. Nu när Väsbyhem tar över fastigheten är ambitionen att ta vara på platsens historia och utveckla attraktiva bostäder med det i beaktande, säger Magnus Åberg, Affärsstödschef på Väsbyhem.

Frågor besvaras av Magnus Åberg, Affärsstödschef på Väsbyhem, tel. 08-590 981 99.

 

Nyheten finns publicerad i vårt nyhetsrum där du även kan ta del av andra nyheter och pressmeddelanden från Väsbyhem.