Runby

Väster om järnvägen ligger detta trivsamma 60-talsområde som under 2007-2009 till stor del har genomgått en total förnyelse vilket innebär att husen och lägenheterna har modern standard. I Runby finns en god blandning mellan villor, bostadsrätter och hyresrätter och det finns i stort sett ingen genomfartstrafik. Runbyskogen med skid- och motionsspår ligger runt hörnet för den som vill ha nära till naturen.

Boendeformer

I området finns vanliga lägenheter samt lägenheter med boendeformerna Ungdomsboende, Studentboende och Seniorboende 55+.

Seniorboende 55+ finns på Trädgårdsvägen 1-7, Hagvägen 59-65 och Allévägen 12 A-H och 14 A-B.

Kommunikationer

Med pendeltåg från Upplands Väsby station tar det cirka 30 minuter att nå både Stockholm City och centrala Uppsala. Till Arlanda flygplats tar det 8 minuter med pendeltåget mot Uppsala. Den lokala kollektivtrafiken med bussar är väl utbyggd och de flesta busslinjerna utgår från Upplands Väsby station.

Runby ligger på gångavstånd till Upplands Väsby pendeltågsstation.

Tidtabeller och information om kollektivtrafiken hos SL.

För den som åker bil ligger Upplands Väsby bra till genom närheten till både E4 och E18.

Förskola och skola

Information om barnomsorg, förskola, skola, gymnasium och fritidshem finns på Upplands Väsby kommuns hemsida.

Service

Genom sitt centrala läge direkt väster om Väsby station har man nära tillgång till de butiker och restauranger som ligger längs med Centralvägen/Dragonvägen samtidigt som Väsby Centrum ligger på cirka 15-20 minuters promenadavstånd. I Väsby Centrum finns det ett brett utbud av butiker, restauranger, apotek samt även vårdcentral och tandläkare.

I Runby, vid Runby torg, finns det matvarubutik, frisör, restaurang och vårdcentral.

Adresser och hustyper

Trädgårdsvägen, Runbyvägen, Allévägen, Hagvägen, Lilla Hagvägen och Oxundavägen med flerfamiljshus i två eller tre våningar. Hiss finns i de trapphus på Trädgårdsvägen 1-7 och Hagvägen 59-65 som har Seniorboende 55+. Enplans kedjehus finns på Allévägen 12 och 14 för Seniorboende 55+.


Stjärnhusen på Hagvägen