Vi söker en Projektledare

Vill du arbeta med spännande projekt och tillsammans med oss vara med på en tillväxtresa, där du är med och påverkar utvecklingen? Har du erfarenhet av projektledning sedan tidigare och är driven som person? Då är jobbet som Projektledare på Väsbyhem helt rätt för dig!

Om tjänsten

Väsbyhems Fastighetsutveckling utvecklar framtiden för boende i Upplands Väsby. Nu behöver vi en ytterligare projektledare till teamet och söker dig som vill vara med och skapa välplanerade och fungerande hem att bo i.

Som projektledare på Väsbyhem kommer du att ansvara för projektledning för byggprojekt vid ombyggnation samt vid nybyggnation och säkerställa att projekten följer uppsatta mål avseende ekonomi, tid och kvalitet. I ditt arbete jobbar du i en organisation med stor arbetsglädje och har ett samarbete med representanter från Förvaltning, Kundgrupp, Marknad, Ekonomi och Teknik i ditt projektarbete. Partnering och samverkan är den entreprenadform som vi gärna arbetar med och har en modern syn på lyckade entreprenader. En viktig del i arbetet är tidig planering av slutskede av projekten för att säkerställa en trygg leverans och nå målet med nöjd kund. Engagemanget i projektet är oftast ”ax till limpa” där du som projektledare är med från idé till slutprodukt vilket innebär att du arbetar som stöd till Projektutveckling för att till sist lämna över till vår Förvaltning.

Om Väsbyhem

Väsbyhem är ett kommunalägt bostadsbolag som har arbetat med samhällsnytta och socialt ansvarstagande sedan 1948.
Som allmännyttigt bolag värnar vi om varje människas rätt till ett hem som en del i vårt dagliga arbete. Vi tror på att våra kunder är de som bäst kan tala om för oss vad vi lyckas med och vad vi behöver förbättra och vi har därför utvecklat våra arbetssätt för en god dialog med våra hyresgäster för att ge dem möjlighet att påverka, vara delaktiga och tycka till.

Väsbyhem äger och förvaltar drygt 30 600 kvm lokalyta, 4 500 lägenheter och bygger i en takt om 200 nya bostäder/år – så varje dag ges vi möjligheten att leva vår slogan – En värd för alla. 

Om dig

Vi tror att du som person är trygg i dig själv och tar ansvar för ditt arbete. Som Projektutvecklare kommer du att ha många och täta kontakter med olika funktioner, arkitekter och kommunen. Därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och skapar goda relationer. Vidare ser vi att du är en prestigelös person som visar hänsyn och stöttar dina kollegor. För att lyckas i rollen krävs även att du är strukturerad eftersom arbetet går ut på att planera och prioritera. 

Vi ser att du känner igen dig i våra ledord Positiv, Lyhörd, Ansvarstagande och Drivande och vi tror att du sätter stort värde på att jobba i en idéburen organisation. Om du dessutom uppskattar prestigelösa kollegor med nära till skratt kommer du snabbt känna dig hemma.

Formella krav på din bakgrund

- Byggnadsingenjör, högskoleingenjör alternativt flerårig erfarenhet från byggbranschen som ger dig rätt kvalifikationer för tjänsten.
- Tidigare erfarenhet av att driva projekt fram till överlämning
- Goda kunskaper i MS Officepaketet

Önskemål och meriterande

- Kunskap inom LOU, fastighetsekonomi, entreprenadjuridik och tidiga skeden

Vad erbjuder vi?

- Ett utmanande, intressant och ansvarsfullt arbete i ett företag som ligger i framkant gällande nyproduktion av bostäder och som siktar på att ha Sveriges nöjdaste kunder.
- En tjänst som ger dig möjlighet att påverka och se nya bostäder växa fram.
- Ett stort urval av förmåner och generösa arbetstider (37,5 timme heltidsarbetstid per vecka)
- En arbetsplats med kompetenta medarbetare och chefer, och som är certifierad som ett Great Place to Work för andra året i rad.
- Högt i tak, nära till skratt och överraskningar

Eller som vår medarbetare Julia säger:
”Väsbyhem har bra förmåner och utvecklingsmöjligheter. Men det är inte det som får mig att vara stolt över mitt arbete utan det är vad vi medarbetare har tillsammans, en gemenskap som får alla att känna sig sedda och delaktiga. För mig är Väsbyhem mer än en arbetsplats.”


Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 25 april 2018. Ansökan mailas till platsansokningar@vasbyhem.se. Märk ansökan med ”Projektledare”. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.


Vill du veta mer om tjänsten eller om oss som företag? Tveka inte att maila Harminder Mankoo, Personalgeneralist som är ansvarig för rekryteringen – han svarar gärna på dina frågor. E-post harminder.mankoo@vasbyhem.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 25 april 2018. Ansökan mailas till platsansokningar@vasbyhem.se Märk ansökan med ”Projektledare”. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.


Vill du veta mer om tjänsten eller om oss som företag? Tveka inte att maila Harminder Mankoo, Personalgeneralist som är ansvarig för rekryteringen – han svarar gärna på dina frågor.

E-post: harminder.mankoo@vasbyhem.se