Är du vår nya Fastighetsekonom

Är du analytisk och gillar att arbeta med siffror? Är du intresserad av att arbeta i en roll med både redovisning och ekonomi i Nyproduktionsprojekt? Vill du dessutom arbeta i en kultur som lämnar stort utrymme för professionell och personlig utveckling och som leds av en grupp jordnära chefer? Då är jobbet som Fastighetsekonom på Väsbyhem helt rätt för dig!

Om tjänsten

I rollen som Fastighetsekonom ingår du i en grupp som, utöver dig, består av ekonomichefen och fyra andra personer på ekonomiavdelningen.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av arbete med bokföring och redovisning löpande ihop med Redovisningsansvarig och övriga ekonomienheten. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat momshantering, likviditetsrapportering, hantering av att deklarera och bokföra fastighetsskatt samt administrering av investering och kostnadsprojekt i redovisningen. Vidare kommer du jobba som ett stöd i ekonomifrågor mot Fastighetsutvecklingsavdelningen. Det kan vara att du ska sammanställa långtidsplanering ekonomiskt tillsammans med projektledare, ansvara för Väsbyhems investeringskalkyl, stödja projektutvecklare i ekonomiska frågor i tidiga skeden och att vara sammanhållande för kommande bostadsrättsprojekt i vår nyproduktion. Dessutom ska du kunna ställa upp som backup till övriga ekonomienheten vid sjukdom/semester.

Om Väsbyhem

Väsbyhem är ett kommunalägt bostadsbolag som har arbetat med samhällsnytta och socialt ansvarstagande sedan 1948.

Som allmännyttigt bolag värnar vi om varje människas rätt till ett hem som en del i vårt dagliga arbete. Vi tror på att våra kunder är de som bäst kan tala om för oss vad vi lyckas med och vad vi behöver förbättra och vi har utvecklat våra arbetssätt för en god dialog med våra hyresgäster för att ge dem möjlighet att påverka, vara delaktiga och tycka till.

Väsbyhem äger och förvaltar drygt 30 600 kvm lokalyta, 4 500 lägenheter och bygger i en takt om 200 nya bostäder/år – så varje dag ges vi möjligheten att leva vår slogan – En värd för alla. 

Om dig

Vi tror att du är en ansvarstagande person som trivs med ett stundtals högt tempo och att arbeta mot deadlines i en miljö du kan vara med och påverka. I rollen kommer du att ha ett tätt samarbete med vår Fastighetsutvecklingsavdelning. Därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vidare ser vi gärna att du är analytisk och har en god förmåga att kommunicera, du skall kunna beskriva ekonomi på ett pedagogiskt sätt för icke ekonomer. Du bör vara en positiv och prestigelös person som bidrar till gruppens framgång och hjälper till där det behövs.

Vi ser att du känner igen dig i våra ledord Positiv, Lyhörd, Ansvarstagande och Drivande och vi tror att du sätter stort värde på att jobba i en idéburen organisation. Om du dessutom uppskattar prestigelösa kollegor med nära till skratt kommer du snabbt känna dig hemma.

Formella krav på din bakgrund

- Högskoleutbildning inom ekonomi eller på annat sätt har erhållit motsvarande kompetens
- Tidigare arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- Flytande i svenska i såväl tal som skrift
- Goda kunskaper i MS Officepaketet

Önskemål och meriterande

- Tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen
- Erfarenhet av arbete i fastighetssystemet Vitec

Vad erbjuder vi?

- Ett utmanande, intressant och ansvarsfullt arbete i ett företag som ligger i framkant gällande nyproduktion av bostäder och som siktar på att ha Sveriges nöjdaste kunder.
- Ett stort urval av förmåner och generösa arbetstider (37,5 timme heltidsarbetstid per vecka)
- En arbetsplats som är certifierad som en utmärkt arbetsplats och blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2018 genom Great Place To Work.
- Högt i tak, nära till skratt och överraskningar

Eller som vår medarbetare Julia säger:
”Väsbyhem har bra förmåner och utvecklingsmöjligheter. Men det är inte det som får mig att vara stolt över mitt arbete utan det är vad vi medarbetare har tillsammans, en gemenskap som får alla att känna sig sedda och delaktiga. För mig är Väsbyhem mer än en arbetsplats.”

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 10 maj 2018. Ansökan mailas till platsansokningar@vasbyhem.se .Märk ansökan med ”Fastighetsekonom”. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten eller om oss som företag? Tveka inte att maila Harminder Mankoo, Personalgeneralist som är ansvarig för rekryteringen – han svarar gärna på dina frågor. E-post: harminder.mankoo@vasbyhem.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 10 maj 2018. Ansökan mailas till platsansokningar@vasbyhem.se Märk ansökan med ”Fastighetsekonom”. Urval och intervjuer sker löpande.


Vill du veta mer om tjänsten eller om oss som företag? Tveka inte att maila Harminder Mankoo, Personalgeneralist som är ansvarig för rekryteringen – han svarar gärna på dina frågor.

E-post: harminder.mankoo@vasbyhem.se